Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Assadovi lojalisti ubili 13 članova jedne porodice

472views

Snage lojalne sirijskom predsjedniku Basharu al-Assadu ubile su najmanje 13 članova jedne porodice u sunitskom selu Baida u nedjelju, u, kako su naveli aktivisti, drugom masakru u tom mjestu.

Sirijska opservatorija za ljudska prava saopćila je da su četiri žene i šestero djece među ubijenima u selu, koje se nalazi u sirijskom priobalju, prenosi Reuters.

“Rođak je došao da ih obiđe danas i našao je muškarce ubijene ispred kuće. Tijela žena i djece bila su u jednoj sobi u kući, a mještani su saopćili da su neka tijela spaljena”, izjavio je Rami Abdelrahman, čelnik Opservatorije.

U maju su proasadove milicije ubile više od 550 mještana Baide i više od 60 mještana obližnjeg grada Baniasa. Neka tijela, od kojih je većina bilo dječijih, nakon tih ubistava su spaljena i unakažena.

Baida je sunitsko selo u mediteranskoj pokrajini Tartous, uporištu Assadove alavitske sekte.

Ubistva u Baidi uslijedila su nakon izbijanja sukoba u toj regiji između Assadovih snaga i pobunjenika.

Opservatorija, sa sjedištem u Velikoj Britaniji koja ima mrežu aktivista na terenu širom Sirije, saopćila je da su sve žrtve pogubljene.

(FENA)