Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Assad optužio Izrael da destabilizira Siriju

449views
Sirijski predsjednik Bashar al-Assad optužio je Izrael da pokušava “destabilizirati” njegovu zemlju.

Ovo su njegovi prvi komentari o prošlosedmičnom izraelskom zračnom napadu u Siriji, javio je BBC.


Sirijska državna televizijska stanica prikazala je snimke napada za koji Damask kaže da je Izrael izvršio u srijedu na vojni centar za istraživanje u Jamraji.

Američki zvaničnici kažu da je zračni napad za metu imao konvoj s oružjem koji je trebao stići u Liban. Izraelski ministar odbrane nagovijestio je da bi njegova zemlja mogla biti odgovorna za napad.

Ehud Barak rekao je na konferenciji o sigurnosti u njemačkom Minhenu u nedjelju da je napad “dokaz da kada kažemo nešto mi to i mislimo”.

“Ne mislimo da bi Siriji trebalo biti dozvoljeno da prevozi oružje za Liban”, rekao je on na sastanku najviših međunarodnih diplomata.

Američki zvaničnici su se usprotivili sirijskom izvještaju o napadu, kazavši da je zračni napad imao za metu konvoj protuavionskog oružja koji je bio namijenjen libanskoj pobunjeničkoj grupi Hezbolah.

(FENA)