Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Assad kandidat 2014. godine, ako to narod želi

431views

Sirijski predsjednik Bashar al-Assad će se kandidirati za treći mandat 2014. godine ako to narod želi, izjavio je u srijedu ministar vanjskih poslova Walid Mualem.
“Da li će se predsjednik Assad kandidirati ili ne zavisi od uslova 2014. godine i volje naroda”, rekao je Mualem u intervjuu arapskom kanalu Mayadeen, koji je blizak Siriji i Iranu.

“Ako narod želi da se on kandidira, on će se kandidirati, a ako ne želi, neće se kandidirati. Assad je u stalnoj komunikaciji sa svojim narodom. Amerikanci nemaju šta da kažu o tome ko će vladati Sirijom”, dodao je on.

Sjedinjene Američke Države, zapadne zemlje i arapske zemlje zahtijevaju da se Bashar al-Assad povuče i ostavi svoje mjesto prijelaznoj vladi.

Bashar al-Assad se suočava s oružanom pobunom, a u sukobima je poginulo 94.000 osoba od marta 2011. godine, devastirana je zemlja, a natjerano je više od pet miliona ljudi da napuste svoje kuće.

(Fena)