Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Stanje u Siriji

Asad: Rat se odvija u korist vladinih snaga

369views

Sirijski predsjednik Bašar el Asad izjavio je sinoć u Damasku da građanski rat, započet prije tri godine, pokazuje uspjeh vladinih snaga sigurnosti, javlja sirijska agencija Sana.

-Sirijska kriza se sada nalazi na prekretnici i pokazuje uspjeh vojske u ratu protiv terorizma i u cilju postizanja nacionalnog pomirenja – rekao je El Asad u govoru studentima na univerzitetu u Damasku.

Posljednjih nekoliko mjeseci sirijske snage su uz pomoć libanskog radikalnog pokreta Hezbolah preuzele kontrolu nekoliko područja koja su držali pobunjenici.
 
Vlada je proglasila lokalno primirje u nekoliko mjesta u široj okolini Damaska.
 
El Asad se priprema da se kandidira za treći mandat na predsjedničkim izborima predviđenim u julu, dok međunarodna zajednica, koja podržava pobunjenike, smatra da u Siriji vlada “parodija demokratije”.
 
Više od 150.000 osoba ubijeno je u Siriji od početka sukoba u martu 2011. godine, dok je 2,6 miliona bilo primorano da napusti svoje domove, prenosi RFE.

(FENA)