Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Arapska podrška palestinskom nacrtu u UN-u

499views

Grupa arapskih država na čelu sa Jordanom predala je Savjetu bezbjednosti UN novi nacrt rezolucije o osnivanju palestinske države, o kojem bi se moglo glasati danas ili sutra.

Palestinski zvaničnici rekli su prethodno da je riječ o revidiranoj rezoluciji čiji je nacrt Jordan predao Savjetu bezbjednosti ranije ovog mjeseca.

Prerađeni dokument zaoštrava stav Palestinaca u vezi sa Jerusalimom, budućim granicama i pitanjem palestinskih izbjeglica.

Neimenovani zvaničnik jedne države članice Savjeta bezbjednosti UN rekao je da je dokument već odštampan i da bi glasanje moglo biti održano danas ili sutra, prenio je TASS.

U novom tekstu predviđeno je da se odredi rok od 12 mjeseci za postizanje sveobuhvatnog rješenja za palestinsko-izraelski sukob i stvaranje “suverene i održive” države Palestine.

U nacrtu se zahtijeva potpuni prekid izraelskih doseljeničkih aktivnosti na palestinsoj teritoriji, uključujući istočni Jerusalim.

Rezolucija će biti usvojena ako za nju glasa devet od 15 članica Savjeta bezbjednosti UN.

(federalna.ba)