Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Annan: Zabrinut sam zbog eskalacije vojnog naoružanja u Alepu

310views
Međunarodni izaslanik za Siriju Kofi Annan izrazio je zabrinutost da je “izvjesna bitka” u sirijskom gradu Alepu i pozvao na uzdržanost.

Annan je još jednom istakao da je neophodno da se svjetske sile ujedine i utiču na obje strane u 16-mjesečnom sirijskom sukobu da krenu u pravcu političke tranzicije, javio je u subotu navečer Reuters.

“Zabrinut sam zbog izvještaja o koncetrisanju vojnika i teškog naoružanja oko Alepa, u očekivanju izvjesne bitke u najvećem sirijskom gradu”, naveo je Annan u saopćenju.

“Eskalacija vojnog naoružanja u Alepu i okolnoj oblasti još jedan je dokaz da je neophodno da se međunarodna zajednica ujedini kako bi ubjedila strane u sukobu da će samo političa tranzicija, koja vodi ka političkom rješenju, riješiti krizu i donijeti mir sirijskom narodu”, istakao je izaslanik Ujedinjenih nacija (UN) i Arapske lige.

Snage sirijskog režima ranije u subotu su, po riječima aktivista opozicije, helikopterima i tenkovima napale grad Alep, a zapadne zemlje su ranije izrazile bojazan da je na pomolu novi masakr.

(FENA)