Vijestiiiiii

Američki snajperisti ispred nacističkog simbola u Afganistanu

366views

Američka mornarica potvrdila je danas da se američki tim snajperista u Afganistanu fotografisao ispred zastave s logom koji je nalik simbolu najozloglašenije nacističke elitne SS jedinice.

Korištenje simbola bivših nacističkih elitnih SS jedinica nije prihvatljivo, ocijenio je iz mornarički potpukovnik Stjuart Upton (Stewart) u pisanom saopštenju.

Upton je potvrdio da američki marinci na fotografiji koja je bila postavljena na internet blogu nisu više u jedinici i da je fotografija snimljena u septembru 2010. godine u provinciji Sangin u Afganistanu.

On međutim nije naveo koje su mjere preduzete, prenijela je agencija AP.

Portparol Vojnog kampa Pendleton u Kaliforniji, vodnik Marko Oliva rekao je da je na fotografiju skrenuo pažnju generalni inspektor Prve marinske ekspedicione jedinice u novembru i da je tada on ocijenio da nije postojala namjera da se marinci identifikuju sa rasističkom organizacijom.

Ovo je drugi put ove godine da se Američka mornarica suočava sa narušavanjem svog ugleda zbog nepriličnih postupka svojih pripadnika.

AP podsjeća da Američka mornarica takođe ispituje posebnu grupu svojih marinaca koji su snimili video poruku kako njeni pripadnici mokre po leševima ubijenih talibana u Afganistanu.

(Tanjug)