Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Američki State Department upozorio šijski Hezbollah da odmah napusti Siriju

607views

Glasnogovornik State Departmenta Mark Toner uputio je jučer upozorenje libanskom terorističkom pokretu Hezbollah da mora odmah napustiti Siriju.

“Što se tiče prijetnji od strane Hezbollah, naravno da shvatamo svaku prijetnju od stranih terorističkih organizacija vrlo ozbiljno. Snage Hezbollaha su omogućile sirjskom režimu da izvrši brutalnost protiv vlastitog naroda i da proizvede nestabilnost u Libanu. Pozivamo Hezbollah da se odmah povuče iz Sirije. Nastavljanjem djelovanja i izvršavanjem vojnih operacija u Siriji na strani režima, Hezbollah krši svoju obavezu prema Baabda deklaraciji i libanonskoj politici nemiješanja u konflikt u Siriji. Ulogu Hezbollaha u Siriji vidimo kao destruktivnu i, kao što sam rekao, mi shvatamo svaku prijetnju ove terorističke organizacije vrlo ozbiljno”.

Ovo je prvi put da je Amerika uputila ovako nedvosmisleno upozorenje Hezbollahu. Ovaj šitsko-teroristički pokret je počinio stravične zločine u Siriji u ime zaštite režima Bashara Asada i širenja šiizma. Rat u Siriji je pomogao Hezbollahu u širenju pokreta, naoružavanju i širenju uticaja u Libanu i regiji. Hezbollah danas svoje djelovanje širi na Bahrein, Jemen i Irak.

(Saff.ba)