Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijesti

Al-Zahar: Neće biti nove izraelske agresije uskoro

443views

Vođa palestinskog pokreta Hamas Mahmoud al-Zahar je isključio mogućnost nove izraelske agresije na pojas Gaze, rekavši da njegov pokret ima dovoljno moći da odvrati i spriječi Izrael od razmišljanja o novoj agresiji, javlja Anadolu Agency (AA).

“Izrael je htio svim sredstvima htio da se uspostavi prekid vatre”, kazao je al-Zahar i dodao da oni ne mogu vjerovati neprijatelju te da imaju načina da ih obeshrabre u slučaju da pomisle na novu ofanzivu.

Izrael je nedavno okončao ofanzivu na Pojas Gaze koja je trajala 51 dan, a tokom tog perioda stradalo je 2.147 stanovnika Gaze dok ih je više od 11.000 povrijeđeno.

Ofanziva koja je u početku pokrenuta kako bi se zaustavili raketni napadi koji dolaze sa Pojasa Gaze, okončana je prošlosedmičnim  dogovorom o prekidu vatre. Prema podacima Izraela, stradalo je 67 izraelskih vojnika i pet civila.

Al-Zahar je kazao da je njegov pokret spreman zamijeniti izraelske vojnike koji su zarobljeni tokom ofanzive za Palestince koji su pritvoreni u izraelskim zatvorima.

Brigada Kasam, Hamasovo borbeno krilo, saopćila je da su 20. jula zarobili izraelskog vojnika.

(AA)