Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

Abu Dabi daruje građevinsko zemljište svojim građanima

360views

Abu Dabi, jedan od Ujedinjenih Arapskih Emirata, poklonit će stanovništvu više od 1.200 građevinskih parcela na zapadu te zemlje, prenijela je u ponedjeljak državna novinska agencija WAM najnoviju mjeru kojom vlasti nastoje spriječiti širenje virusa narodnog nezadovoljstva iz drugih arapskih zemalja.

UAE je dosad bio pošteđen prosvjeda koji su pogodili susjedne zemlje, a nizom ustupaka građanima nastoji kupiti socijalni mir.

Mjerom podjele zemljišta Abu Dabi slijedi upute šeika Khalife bin Zajeda al-Nahajana da se osigura “dostojan i stabilan život svim Emiraćanima i osigura primjeren dom svakoj porodici”, prenosi WAM.

Oko 1.235 parcela bit će podijeljeno stanovnicima Abu Dabija, Al Aina i zapadne regije, objavio je WAM.

Gotovo 2 miliona Emiraćana živi u Abu Dabiju, emiratu koji leži na oko 7 posto svjetskih zaliha nafte i ostvaruje 55 posto prihoda za privredu UAE.

Od lani je UAE povećao vojne mirovine i uveo subvencije za rižu i kruh. Obećao je uložiti 1,6 milijardi dolara za poboljšanje infrastrukture u manje razvijenim sjevernim emiratima u iduće tri godine.

UAE je treći svjetski izvoznik nafte i dosad je bio pošteđen narodnih pobuna protiv dugogodišnjih vladara koje su potresle Siriju, Jemen, Libiju i Bahrein.

(Hina)