Vijestiiiiii

Abu Dabi daruje građevinsko zemljište svojim građanima

216views

Abu Dabi, jedan od Ujedinjenih Arapskih Emirata, poklonit će stanovništvu više od 1.200 građevinskih parcela na zapadu te zemlje, prenijela je u ponedjeljak državna novinska agencija WAM najnoviju mjeru kojom vlasti nastoje spriječiti širenje virusa narodnog nezadovoljstva iz drugih arapskih zemalja.

UAE je dosad bio pošteđen prosvjeda koji su pogodili susjedne zemlje, a nizom ustupaka građanima nastoji kupiti socijalni mir.

Mjerom podjele zemljišta Abu Dabi slijedi upute šeika Khalife bin Zajeda al-Nahajana da se osigura “dostojan i stabilan život svim Emiraćanima i osigura primjeren dom svakoj porodici”, prenosi WAM.

Oko 1.235 parcela bit će podijeljeno stanovnicima Abu Dabija, Al Aina i zapadne regije, objavio je WAM.

Gotovo 2 miliona Emiraćana živi u Abu Dabiju, emiratu koji leži na oko 7 posto svjetskih zaliha nafte i ostvaruje 55 posto prihoda za privredu UAE.

Od lani je UAE povećao vojne mirovine i uveo subvencije za rižu i kruh. Obećao je uložiti 1,6 milijardi dolara za poboljšanje infrastrukture u manje razvijenim sjevernim emiratima u iduće tri godine.

UAE je treći svjetski izvoznik nafte i dosad je bio pošteđen narodnih pobuna protiv dugogodišnjih vladara koje su potresle Siriju, Jemen, Libiju i Bahrein.

(Hina)