Ponovo odgođeno suđenje Morsiju

sanel
By sanel

Suđenje svrgnutom egipatskom predsjedniku Muhammadu Mursiju i 35-orici članova Muslimanske braće u slučaju poznatom kao “Špijunaža“ ponovo e odgođeno, javlja Anadolu Agency (AA). Suđenje je odgođeno kako bi delegacija suda imala vremena da razmisli o prijedlogu vijeća odbrane o tome da se ukine stakleni kavez, u kojem se nalaze optuženici tokom suđenja.

Treće ročište u okviru suđenja u slučaju “Špijunaža“ počelo je jutros u Policijskoj akademiji. Optuženici, koji su dovedeni u sudnicu uz velike mjere sigurnosti, prilikom ulaska u zgradu pokazali su simbol “Rabia“, što je postalo simbolom otpora u Egiptu. Optuženici su uzvikivali slogane protiv vojnog udara i okrenuli su leđa sudijama.

Današnje suđenje je trajalo oko pet minuta, kada je donesena odluka za odgađanje. Očekuje se da će konkretna odluka vezano za zahtjev odbrane biti donesena nakon što Žalbeni sud procijeni situaciju.

Podsjetimo, suđenje Morsiju i ostalim članovima Muslimanske braće u ovom slučaju počelo je 16. februara, da bi bilo odgođeno za 23. februar, a zatim za danas.

Prema informacijama iz policije, Morsiju i ostaloj 35-orici  optuženika sudit će se za “saradnju sa organizacijom Hezbollah u Libanu i Revolucionarnim gardama Irana“.

(AA)

Share This Article