Vijesti

Delegacija Islamske zajednice u BiH ide u posjetu IZ Crne Gore

294views

Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini danas je na sjednici razmatrao trenutnu situaciju u Crnoj Gori, te će na prijedlog reisu-l-uleme Huseina ef. Kavazovića poslati delegaciju koja će ovih dana posjetiti Islamsku zajednicu u Crnoj Gori i tamošnje muslimane.

Na sjednici, kojom je predsjedavao reis Kavazović, usvojen je nacrt Pravilnika o Fondu “Bejtu-l-mal”, prijedlog Pravilnika o izmjenama Pravilnika o mektebu i mektebskoj pouci, te nacrt Pravilnika o vjeroučiteljima, koji je upućen u javnu raspravu.

Imenovan je i Organizacioni odbor za obilježavanje 50 godina kontinuiranog izlaženja IIN “Preporod”, te usvojen Protokol o postupanju medresa u kriznim situacijama prouzrokovanih koronavirusom i prijedlog za formiranje Savjeta za monitoring sastava nastave iz islamskog područja, arapskog jezika i odgojnog rada.

Rijaset je dao saglasnost na Pravilnik o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji radnih mjesta u Muftijstvu banjalučkom, te imenovao članove Upravnog odbora Centra za dijalog-Vesatijja, javlja MINA.

(FENA)