Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /var/www/vhosts/minber.ba/httpdocs/2020/wp-content/themes/minbertheme/templates/template_single_post.php on line 1084
Vijestiiiiii

2012-05-18 09:15:45

436views

Islamska zajednica (IZ) u Sloveniji na čelu sa ljubljanskim muftijom Nedžadom ef. Grabusom osigurala je jednogodišnju plaću za imama u Srebrenici u iznosu od 6.150 eura, potvrdio je sekretar Muftijstva ljubljanskog Nevzet ef. Porić.

Novac za plaću osiguran je na sergiji koja je organizirana u svim džematima u Sloveniji.

“Mešiha IZ u Sloveniji je u utorak 15. maja 2012. godine uplatio sredstva na račun Medžlisa IZ Srebrenica u visini 6.150 eura. U Srebrenici se dogodio genocid 1995. godine. Naša dužnost je da pomognemo onima koji su sakupili dovoljno hrabrosti i vratili se u Srebrenicu gdje pokušavaju organizirati dostojanstven život, a posebno imami koji su važan faktor za uspostavljanje normalnih uvjeta za život tih napaćenih ljudi”, izjavio je Porić.

Na posljednjem zasjedanju Sabora Islamske zajednice u BiH, glavni imam Medžlisa Islamske zajednice Srebrenica Damir ef. Peštalić ukazao je na problem financiranja imamskih plata u Medžlisu Srebrenica kao i druge financijske probleme s kojima se suočavaju u svom radu.

(Anadolija)