Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Piše: mr. Elvedin Pezić

Uzvišeni Allah u plemenitom Kur’anu na više mjesta govori o Musau, alejhis-selam, i Benu Izraelćanima, njegovom narodu. U jednom od kazivanja navodi se da su Benu Izraelćani kazali Musau da su im dosadili plodovi koji su im stizali od Uzvišenog Allaha i da hoće da to zamijene ovosvjetskim plodovima: “O Musa, mi ne možemo više jednu te istu hranu jesti, zato zamoli, u naše ime, Gospodara svoga da nam podari od onoga što zemlja rađa: i povrća, i krastavica, i pšenice, i leće, i luka crvenoga!” Musa, alejhis-selam, iznenadio se da nekome mogu dosaditi plodovi koji dolaze od Allaha i da traži da jede ovosvjetske plodove, pa im je u čuđenju kazao: “Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!” (El-Bekara, 61)

Ove riječi Musaa, alejhis-selam, mogu da se uzmu kao jedna formula za svakoga onog ko se toliko čudno ponaša da dobre i vrijedne stvari mijenja nečim bezvrijednim.

Ako pogledamo u kakvom se stanju nalaze muslimani današnjice, vidjet ćemo da ih je Allah počastio najplemenitijom i najsavršenijom vjerom, ali oni to uopće ne vide, nego, bez imalo razmišljanja, čeznu i žude za onim što im dolazi od nevjernika, bez obzira što je i prosječno obrazovanom čovjeku nepojmljivo da neko savršeni islam mijenja nečim čija je manjkavost vidljiva svakoj normalnoj osobi.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Uzvišeni je Allah posljednjom Objavom počastio Muhammeda, sallallahu alejhi ve sellem, koji je bio najmoralnija osoba na planeti, preporučivši svim ljudima da ga slijede kako bi na taj način postigli dobro na oba svijeta. Međutim, primjetno je da veliki broj muslimana ne zna skoro ništa o Poslaniku i u svome životu oponašaju sve i svakoga, osim Poslanika.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Uzvišeni je Allah muslimanima dozvolio toliko zdravih i korisnih vrsta hrane, a zabranio im je samo mali broj namirnica, međutim, oni u svome neznanju to mijenjaju za ono čija je štetnost svakome poznata: za alkohol, drogu, duhan i svinjetinu.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Sunnet Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, sačuvan je i pomno zabilježen u hadiskim zbirkama. Muslimanski su učenjaci uložili neopisiv napor kako bi ljudima vjerodostojno prenijeli časni sunnet, kako bi cijelom čovječanstvu, a posebno muslimanima, omogućili da kroče stazom najmoralnijeg i najodabranijeg čovjeka, međutim, većina muslimana ismijava se sa sunnetom i veoma se lahko povode za novotarijama, za koje im je sam Allahov Poslanik kazao da kod Allaha neće biti prihvaćene. Čovjek koji poziva na prakticiranje i slijeđenje sunneta u današnjem je vremenu čudan i odbačen, nerijetko kritiziran, a onaj ko poziva u slijeđenje novotarija, prihvaćen je i njemu se otvaraju vrata na svakom koraku.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Kur’an je jedina objava koju je Uzvišeni Allah obećao čuvati od iskrivljenja sve do Sudnjega dana, a za njeno učenje i podučavanje obećane su velike nagrade. Allahova je Objava izvor sreće na oba svijeta, izvor svakog prosperiteta, i opet vidimo muslimane kako za sve i svašta imaju vremena: za filmove, serije, utakmice, ali za Kur’an veoma malo ili nimalo.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Allah je u srca iskrenih vjernika usadio ljubav prema svetim mjestima, Meki i Medini, pa na tom putu oni žrtvuju sve i svašta, samo da makar jednom u životu posjete ova časna mjesta i zbog toga su cijeli život spremni da štede i da o tome sanjaju. S druge strane vidimo mnoge muslimane kako rasipaju svoj imetak odlazeći na more, na koride, obilazeći velika svjetska znamenja, a da uopće i ne pomišljaju o odlasku u sveta mjesta.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Islam nas poziva da njegujemo najplemenitije osobine, od kojih korist imamo i mi kao pojedinci, ali i cijelo društvo u kojem živimo. Međutim, većina muslimana zanemaruje ovaj poziv i odaje se nemoralu, laganju, licemjerstvu i drugim pogrdnim osobinama, koje im donose štetu još na dunjaluku, prije polaganja računa na ahiretu.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Islam žene poziva da vode računa o čednosti i moralnosti, što se prvenstveno manifestira nošenjem islamske odjeće, koja ženu štiti od pogleda nemoralnih smutljivaca, a na taj način i društvo je zaštićeno od nemorala. Ipak, nerijetko nalazimo žene koje se deklariraju kao muslimanke, ali njihov način odijevanja uopće ne nalikuje islamom propisanom odijevanju žena. Ne postupajući u skladu sa islamskim smjernicama u tom pogledu, žene prije svega nanose štetu i nepravdu sebi, a zatim i društvu u kojem žive.

“Zar želite da ono što je bolje zamijenite za ono što je gore?!”

Još je mnogo primjera iz kojih se jasno može uočiti da su muslimani u svome neznanju ostavili islam i njegove postulate, a prihvatili ono što im donosi štetu i na dunjaluku i na ahiretu.

Islam je savršena vjera, koja ljude poziva da njeguju moral i čednost, koja im osigurava prosperitet u svakom pogledu, i nezamislivo je da neko ostavi ono što vrijedi i čiju vrijednost ne treba dokazivati, a posegne za onim što šteti, što ne vrijedi i čije su negativne posljedice nesagledive i na dunjaluku i na ahiretu.

 
X