Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Vodič za „šerijatske veze“

Piše: Nedim Botić

„Da bi brak bio uspješan, potrebno se je DOBRO UPOZNATI PRIJE BRAKA. Najmanje godinu dana, poželjno je i više. Jer brak je odluka za čitav život. Ne treba se žuriti.“ Jedna od pojava koja je nepoznata bila prijašnjim generacijama muslimana i muslimanki, a s kojom su danas iskušane generacije muslimanske omladine je svakako tzv. šerijatska veza između mladića i djevojke. Posljedice šerijatskih veza po srce i iman vjernika i vjernice su katastrofalne i dugoročne; čak ugrožavaju i mogućnost kasnijeg sretnog braka i smiraja u bračnoj zajednici. Nemojmo da nas zavaraju tzv. „razlozi i opravdanja“ koja se mladićima i djevojkama serviraju jer na kraju svu bol i posljedice tih veza ćete trpjeti samo VI.

Počnimo s jednim od najčešćih razloga kojima se opravdava upuštanje u šerijatsku vezu: „Da bi brak bio uspješan, potrebno se je DOBRO UPOZNATI PRIJE BRAKA. Najmanje godinu dana, poželjno je i više. Jer brak je odluka za čitav život. Ne treba se žuriti.“

Ovaj tip opravdanja obično navode sestre (braći je u prosjeku dovoljno svega par poruka i jedan razgovor da upoznaju sestru i shvate da je baš ONA žena njihovog života – ta ih faza obično prođe nakon prve svađe).  Ne možemo reći da u citiranim riječima nema istine, svakako da je potrebno da se supružnici upoznaju.

Često puta PRAVI razlog ovolikog čekanja nije samo upoznavanje radi braka, već čekanje da vidimo da li će sadašnji odabranik načiniti greške svojih prethodnika. Problem leži u tome leži što je mnogo vjernika i vjernica, prije odluke za brak, iza sebe imalo više ovakvih „veza“. Svaki put se je sve završilo raskidom, bolom, ružnim riječima. Svaki put je bol bivao veći, a razočarenje i ljutnja spram osoba suprotnog spola rasla. I sad, i kad naiđe hajirli sestra ili brat, osoba je već toliko toga iza sebe prošla, da ne vjeruje ni samoj sebi, a kamoli drugom. Proces čekanja na brak je jedna vrsta testa čiji su ciljevi:

–          da se vidi da nije ta ljubav samo prolazna faza, već ono „pravo“;

–          da se razotkriju mogući problemi koji su prešućeni;

–          da se uzme vremena da srce zacijeli od bivše „veze“, ili da se vidi da li će naići kakva bolja prilika.

Ovi razlozi se svakako sestra ne mogu otvoreno reći, jer bi se tada odabranici povrijedili, ali zapitajmo se o povjerenju u ovakvim vezama. Ono nije baš na visokom nivou ako sestra ili brat pretpostavljaju da bi se „ljubav za čitav život“ mogla za godinu dana ili kraće !? razotkriti u pravom svjetlu.

„Nesigurna sam, ne vjerujem ja nijednom; otkad mi je Haris ono uradio, a znaš kakav je on bio, kakvi su tek ovi ostali!?“

Pravo pitanje je: kako stupiti u brak s nekim (bio to brat ili sestra) koji nosi traume od prethodnih veza ili braka? Treba vremena takvoj osobi da to sve prođe, naravno. Ali nema svrhe davati drugima lažne nade. Tako još jedna osoba pati. A izlaz iz nečije boli nije u tome da nekog trećeg povrijedimo.

Dalje, ako razumski razmislimo o vremenskom periodu od godinu dana, koliko se istinski osoba može upoznati za to vrijeme? Ne baš puno, zar ne? Ne vidimo je kakva je istinski, kakva je u 4 zida, kakva je kad je ljuta, kakva kad ima probleme. Mi naivno želimo da osobu upoznamo preko telefona, Skype-a, na kahvi. I tada su i brat i sestra nasmijani, s fiksiranim osmijehom na licu, uredni, čisti, uslužni, ljubazni. Aman, rekao bi insan. Zato se i braća i sestre iznenade kad se stvarno uzmu: shvate da je sve prije braka bila samo GLUMA, neki snovi. A realnost svakako nije ružičasta.

Osobe koje na ovaj način pravdaju šerijatske veze očito imaju strah od vezivanja i braka. Iz ovakvih riječi se osjeti strah; od neizvjesnosti, od nečega za što se insan nije pripremio. Nažalost, ove riječi možemo čuti čak i od roditelja ili odgajatelja koji ovim savjetom ukazuju na probleme u svojim brakovima:

„Nemoj ti ponoviti moje greške; ja sam se udala mlada, nisam ga dobro upoznala. Prvo fakultet; pa posao, pa brak…“

Ako je sestra u sretnom braku; ukoliko je istinski ispunjena, ona će naravno davati savjete drugim sestrama da i one stupe u brak, da i one uživaju u Allahovom rahmetu. Ali ukoliko se, na ovaj ili onaj način, razočarala; ukoliko njen odabranik nije baš ono što je ona očekivala;  u tom  slučaju takva sestra će da opominje druge da ne ulaze u brak; da ne ponove njenu grešku; da ne žure jer ima vremena čitav život da budu nesretne. Takav slučaj je i s braćom; mi gledamo kroz naše iskustvo i naše probleme ono što se dešava drugima. Ali nije nužno da ako neko nije bio sretan u braku, da će i drgi biti nesretni, zar ne?

„Danas je drugo vrijeme; pa nećemo se udati/oženiti osobu koje ne poznajemo?“

Pravo pitanje je kako upoznati osobu, ako se i ti, sestro, i ti, brate, bojite pokazati kakvi stvarno jeste? Šta to krijete, i zašto? Kako osobu upoznati ako se bojite da će vas ona, ako vidi ko ste, napustiti? Zar imate toliko toga za kriti? Pa da provedete s tom osobom, ne godinu, već 10 godina upoznavajući je, a da jedno drugom glumite, NEĆETE SE UPOZNATI I BITI SRETNI.

Zapitajmo se zašto braća i sestre na internetu objavljuju SAMO slike na kojima izgledaju lijepo? Zašto se neko ne uslika kad se tek probudi, nateklih očiju i obraza? A to je realnost; to je život. Ako vas neko voli takve, to je prava  ljubav. A ako vas voli samo dok imate šminku ili nosite odijelo, pa ni ne voli vas onda istinski, već „voli“ ono vaše vanjsko i prolazno.

Pa bolje vam je da budete s nekim ko će vas voljeti u ime Allaha onakvi kakvi jeste, nego da živite u ILUZIJI neke ljubavi; ako ne budete oboje otvoreni, postoji opasnost da druga osoba voli ne vas, već SLIKU koju ste im naslikali u glavi.

Navodim samo za primjer neke strahove. Recimo, sestra se stidi što ne zna kuhati. Pa šta ako ne zna kuhati, je li to kraj svega? „Uh, ako ne budem znala razviti pitu kako treba, on će me manje voljeti…“ Pa, sestro, ako te istinski voli, makar da mu i zagori pita, on će je probati i jesti, JER SU TVOJE RUKE tu pitu pravile. Nemojte ovo shvatiti kao priliku da procijenite koliko vas suprug voli, pa da vam onako „nenamjerno“ zagori pita.

Brat se stidi što nema svoju kuću, posao, auto i sl. Pravi muškarac se, brate, ne stidi onoga što je. Nema šta da krije. Kao da su i naši roditelji imali sve kad su se uzimali. Ako imaš hajirli suprugu, ona će razumjeti. A ti ćeš tad imati želju i da stekneš te stvari radom i trudom.

Na kraju, svima onima koji su iskušani s „šerijatskim vezama“, poručujemo: „Dakle, stupate u šerijatsku vezu? Žao nam je. Neka Vas Bog blagoslovi i Vas i Vašeg izabranog partnera sačuva od onoga što On ne voli.“

X