Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Tajna

Jedan mladić upitao me za knjigu Tajna australijske autorice Rhonde Byrne, što me je natjeralo da je kupim i pročitam. U ovoj knjizi plasirana je teorija koja se zasniva na motivaciji duševnih potencijala ka optimizmu i radu, uvjerenje da je čovjek u stanju da postigne ono što želi i namjerava. To je čak i realnost. U stanju je to ostvariti onda kada izgovori i bude ubijeđen u to i odagna od sebe pesimistične crne misli.

Na čovjeku je da u svoje misli čvrsto usadi ono što želi i što bi volio da se desi, a ne ono što ne voli, čega se kloni i boji.

Riječi ove autorice podsjetile su me na ono što je rekao Ibn Kajjim u djelu Stepeni duhovnog uzdizanja: “Da se rob istinski osloni na Allaha, bio bi u stanju da ukloni brdo kada bi mu to bilo naređeno”, a podsjetile su me i na govor Martina Luthera u kojem je rekao da ima san, a ne da ima problem.

Da, problem je bio i ostao, međutim, ako u život ulazimo kroz vrata problema, tada ulazimo na najuža vrata.

Uvidio sam da je ideja knjige ustvari nešto što svi treba da čvrsto usadimo u svojoj svijesti, daleko od bilo kakve rasprave o tome, da se ne zagasi njen plamen, ne ugasi njena duša. To radimo zato što je ova ideja istinska motivacija za rad, postignuće i strpljivost.

Stotine navoda i riječi koje je pisac spomenuo i komentirao ustvari se vrte oko suštine ove ideje i pravila vezanih za nju, i smisao svega toga ne izlazi iz okvira dva ili tri hadisa, a jedan od njih jeste hadisi-kudsijj u kojem Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, prenosi od Allaha: “Ja sam uz Svoga roba sve dok ima lijepo mišljenje o Meni.” (Buhari i Muslim)

U jednoj od verzija hadisa navodi se dodatak: “…pa neka o Meni misli šta želi.” (Ahmed, Ibn Hibban i Hakim)

U drugoj verziji kaže se: “Ako o Meni ima lijepo mišljenje, tako će mu i biti, a ako ima loše mišljenje, tako će ga i zadesiti.”

Ovdje mišljenje obuhvata i dunjaluk i ahiret: lijepo mišljenje je jedno od lijepih djela koje nam pomaže da u svoju dušu usadimo ideje, ne udaljavajući se od suštine i ne pretjerujući s pretpostavkama, pravilima, izuzecima, jer u suprotnom, ideja može da izblijedi i umre.

Kada se ideja učvrsti i ustabili, nije problem da se kasnije dotjeruje i dopunjava.

U drugom hadisu kaže se: “Upućujte dovu s ubjeđenjem da će biti primljena.” (Tirmizi, Taberani i Hakim)

Ovo znači da rob upućuje dovu s ubjeđenjem da će mu biti primljena, a ne da to bude jedan vid pokušaja, sumnje ili nesigurnosti.

Omer, radijallahu anhu, rekao je: “Ja nimalo ne brinem o ispunjenju dove, nego brinem o tome da dovim, jer kada se pojavi inspiracija za dovu, tada dolazi i njeno ispunjenje.”

Ove riječi vidim kao inspiraciju koju je posjedovao Omer, radijallahu anhu, jer on ovdje ne misli samo na riječi kojima se izgovara dova, iako je to nešto lijepo i onaj ko to radi, bit će nagrađen, nego misli na riječi dove koje dolaze iz srca i misli usmjerenih ka pouzdanju u Allaha i vjerovanju u iskrenost Njegovog obećanja:

“Zovite me, Ja ću vam se odazvati.” (Gafir, 60)

“Onaj koji se nevoljniku, kad mu se obrati, odaziva…” (En-Neml, 62)

“A kada te robovi Moji za Mene upitaju, Ja sam, sigurno, blizu: odazivam se molbi molitelja kad Me zamoli…” (El-Bekara, 186)

Crne misli svom vlasniku garantiraju zatvor u mračnom podrumu, s jakom vlagom, smrdljivim zrakom koji podsjeća na kabur, kako ga je opisao  Bedr es-Sebbab:

Majko draga, da si sa mnom ovdje ispod kamenog stropa

Nema ni vrata na koja bih kucao, niti prozora u zidu.

Ovim je riječima priželjkivao smrt, a to nije ništa čudno i na svakom koraku postoje žrtve pesimizma, izoliranosti i duševne zatvorenosti koje ponavljaju hvalospjeve o smrti bez nekog posebnog povoda, a čak se i protive onima koji žele da im uskrate to jedino uživanje na ovome svijetu, ukoliko se za njih može reći da su živi.

U hadisu se spominje da je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, upitan ko je najbolji čovjek, pa je rekao: “Onaj ko dugo živi čineći dobra djela.” (Ahmed, Tirmizi i Ibn Hibban)

U drugom hadisu kaže se: “Neka niko od vas ne priželjkuje sebi smrt i neka niko ne dovi da mu smrt brzo dođe, jer kada čovjek umre, prestaju njegova dobra djela, a vjerniku život neće uvećati ništa drugo osim dobra.” (Buhari i Muslim)

Život je blagodat koju je Allah podario živima. Kada bi se probudio, Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, zahvalio bi Allahu govoreći: “Hvala Allahu koji nas je oživio nakon što nas je usmrtio i Njemu se vraćamo.” (Buhari i Muslim)

Povezanost s poslaničkim uputama nije opskrba samo za ahiret, nego i opskrba za lijep dunjalučki život.

____________________

Iz knjige: Stazama egoizma

Autor: dr. Selman el-Avda

Preveo: Muhamed Ikanović

_______________________

 
X