svecenik

Švedski svećenik potrošio milione na zabave sa prostitutkama

Bivši norveški svećenik priznao je u utorak da je duboko zagrabio u blagajnu dobrotvorne zaklade koju je vodio i potrošio 15 miliona kruna (oko 3 miliona maraka) na velike zabave s prostitutkama u Španjolskoj.”Bilo je to potpuno izvan kontrole, o čemu jasno govori svota koju sam potrošio “, priznao je Are Blomhoff na okružnom sudu u Drammenu na jugoistoku Norveške.

Blomhoff je potrošio sav novac, tvrdio je sudac koji je istraživao sedam godina svećenikova poslovanja, piše list Bergens Tidende.

Pronevjera je otkrivena 2013, kada je Blomhoff, voditelj zaklade Stiftelsen Betanien, prebacio novac na fiktivni račun u Španjolskoj. Zaklada zapošljava oko 500 ljudi, vodi bolnicu u Španjolskoj te medicinsku školu u Bergenu u Norveškoj.

“Bio je to najteži dan u mome životu kada sam morao priznati da činim nešto meni tako strano, a opet, to je dio mene”, rekao je bivši svećenik i priznao da je bio alkoholičar.

Preuzeo je punu odgovornost za svoje postupke i zatražio oprost od bivšeg poslodavca i svoje obitelji.

Sredstva s računa uglavnom je trošio na velike zabave na koje je pozivao žene prostitutke namijenjene muškim gostima. Žene su primale između 1.150 i 1.500 eura po zabavi. Datum izricanja presude još nije objavljen.

(Fena)

Print Friendly  Švedski svećenik potrošio milione na zabave sa prostitutkama pf button bothX