Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Sve veći broj palestinske djece u izraelskim zatvorima

Prevela: Ummu Muaz Čaušević
Organizacija za zaštitu prava djece DCI (Defense for Children International) izdala je saopćenje za javnost u kojem se navodi da se broj uhapšene djece u izraelskim zatvorima i vojnim centrima ove godine povećao za 17,5% u odnosu na prošlu godinu. “Prosječan broj palestinske djece koja se nalaze u izraelskim zatvorima u 2009. godini i dalje je na visokom nivou: privodi 375 djece mjesečno u poređenju sa brojkom od 319 u 2008. godini”, navodi se u saopćenju DCI-a.
“Što je zabrinjavajuće, 39 mlade djece od 12 do 15 godina uhapšeno je u mjesecu avgustu ove godine.  Ovo je porast od 85% u poređenju sa istim periodom 2008. godine kada je bilo uhapšeno 21 dijete.”
Izrael je potpisnik UN-ove konvencije iz 1989. godine o pravima djece u kojoj se navodi da bi se “hapšenje, zatvaranje i odvođenje djeteta trebalo upotrijebiti samo kao posljednji izlaz i na najkraće moguće vrijeme”.
Nashmi Muhammad Abu Rahme, 14-godišnjak, sa Zapadne obale iz sela Bi’ilin u blizini Ramale, uhapšen je 15. avgusta i odvučen iz svog kreveta u 3 sata ujutru, nakon što su izraelski vojnici izveli raciju na njegovu kuću.
 
Stanovnici sela Bi’ilin aktivno su uključeni u kampanju nenasilnog suprotstavljanja Izraelu i njihovoj izgradnji zida koji prolazi kroz selo, a koji odvaja zemljoradnike od njihovih njiva.
Prije nekoliko godina seljani su uspjeli da podnesu peticiju izraelskom sudu da se promijeni tok izgradnje zida, međutim, IDF nije radio u skladu sa odredbama suda.
“Moju porodicu probudila je vika izraelskih vojnika koji su prijetili da će srušiti vrata. Meni su zatim stavili povez na oči, stavljene su mi lisice na ruke, a zatim su me ubacili u gepek džipa”, prisjeća se Abu Rahme.
 
“U toku ovog putovanja ka vojnoj bazi, neprestano su me udarali, šamarali i udarali nogama sve dok nisam počeo da krvarim. Bio sam jako uplašen”, rekao je Abu Rahme za IPS.
Izraelski medicinari pružili su pomoć Abu Rahmi zbog krvarenja i ozljeda prije nego što je izveden pred jednog ispitivača, nakon čega su mu ponovo povezali oči i ruke.  Ispitivanje je trajalo tri sata, nakon čega su ga optužili da je bacao kamenice na vojnike u blizini zida pored njiva u Bi’linu.
 
Abu Rahme bio je u zatvoru sedam dana prije nego što je izveden pred vojni sud, kada mu je izrečena  kazna u iznosu od 1.340 američkih dolara, nakon čega je pušten.
 “Imamo otprilike 12 djece koju su Izraelci odveli iz našeg sela”, rekao je za IPS Hassan Moussa, nastavnik iz sela Ni’ilin.
 
U izraelskom administrativnom pritvoru Palestinci mogu ostati i do tri mjeseca bez suđenja, i pritvor može da se produži na još tri mjeseca nakon isteka tog roka.
“Ovo prekida njihovo obrazovanje, kada ih odvedu na više sedmica i mjeseci, bez toga da im omoguće suđenje”, rekao je Moussa.
 
Većina palestinske djece je u zatvoru zbog bacanja kamenica. Odredba izraelske vojske broj 378. nosi maksimalnu kaznu od 20 godina zatvora za ovakve prekršaje, pet godina manje nego što je prosječna kazna za ubistvo u Izraelu.
“U toku ispitivanja, djeci mlađoj od 12 godina onemogućeno je prisustvo porodice i advokata”, navodi DCI.
 
“Čak i kada ih ispituju, djecu izlažu tehnikama ispitivanja koje su zabranjene.  Ovo uključuje upotrebu poveza za oči, korištenje lisica, šamaranje, udaranje, postavljanje u bolne pozicije za dugo vrijeme, držanje u samicama, uskraćivanje sna i kombinacije psihičih i fizičkih zlostavljanja”, navodi se u saopćenju DCI-a.
Izraelska organizacija za ljudska prava B’Tselem opisuje malene ćelije gdje se drže palestinska djeca u samicama.
 
Tamna ćelija je dimenzija 1,5 metara sa 1,5 metara. Ormar je uska ćelija visine jedne osobe koja tu može stajati, ali se ne može pomjerati niti sjesti.  “Grob” je kutija koja se nalazi u blizini vrata od vrha i koja je dimenzija 1m sa 60 cm, sa dubinom od 80 cm.
DCI je dokumentovao najmanje sedam slučajeva u toku izraelskog rata na Gazu na početku godine gdje su djeca iz Gaze korištena kao ljudski štit.
“Velika je razlika u tretiranju palestinskih i izraelskih maloljetnika od strane izraelskog zakona”, rekao je Khaled Quzmar iz DCI Palestina za IPS.
Palestinska djeca od 12 godina dobivaju presude od strane izraelskog vojnog suda i tretiraju se kao odrasli čim napune 16 godina, što je u suprotnosti sa izraelskim porodičnim zakonom prema kojem se punoljetstvo postiže sa navršenih 18 godina.
IDF je saopćio u julu da će osnovati poseban vojni sud za maloljetnike koji će služiti za osuđivanje kako odraslih Palestinaca tako i palestinske omladine.
“Dobra vijest je da, nakon 42 godine okupacije, Izrael prepoznaje da je njihov tretman palestinske djece moralno neodbranjiv”, rekao je Quzmar.
“Loša vijest je da se te promjene skoro pa i ne osjete.  Djeci će i dalje suditi iste sudije u istim zatvorima.  Jedina razlika je da će se maloljetnicima suditi u različitim terminima”, rekao je Quzmar za IPS.
 
Prethodno, na osnovu vojnih zakona, nije postojao zakon koji ograničava prekršajne kazne Palestinaca, pa čak i ako je osumnjičeni počinio prekršaj dok je bio maloljetnik.
“Novi zakon kaže da postoji ograničenje od dvije godine za prekršaje koje počine maloljetnici, ali koji također omogućava vojsci da ponište taj dio zakona.  Presude će se generalno donositi pod sumnjom”, dodao je Quzmar.
 
(Inter Press Service)
X