Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Smrtonosni stisak afganistanske zime

Preveo: Denis Rizvić
Na strašnoj hladnoći rođaci i prijatelji su se okupili na dženazu. Vruća voda je donešena od komšije. Dječakovo tijelo je oprano toplom vodom i sapunom ispred šatora. Iskopan je mali jarak da bi voda od kupanja mogla oteći, tako da niko slučajno ne bi gazio po njoj. Kanovo tijelo je bilo toliko maleno da bi ruka čovjeka koji ga je kupao pokrila pola njegova tijela. Njegova majka, Lajluma, provirivala je iza vrata i gledala, dok su druge žene ostale unutar šatora. Ali Feroza, u modrom šalu, neprimjetno se išuljala i došla do mjesta gdje su kupali Kana, naslonila se na zid i ćutke gledala. Čista, bijela plahta donešena je za umotavanje Kana. Nakon što su ga umotali u nju, posuli su po njemu miris, a onda su ga umotali u njegovu dekicu, na kojoj su bili medvjedići i zečići…

Smrtonosni stisak afganistanske zime

Afganistanski izbjeglica Sajid Muhamed izgubio je u srijedu svoga posljednjeg sina, tromjesečnog Kana, koji je postao 24 dijete koje je umrlo od hladnoće u  kampu za raseljena lica u ovom mjesecu. „Nakon večere on je plakao cijelu noć zbog hladnoće“ govori nam Muhamed. Porodica je bila bez drva i zapalili su malu količinu papira i plastike koju je njihova ćerka tog dana pokupila na smetlištu. Muhamed kaže da mu se dječak činio uhranjen i zdrav, mati ga je normalno dojila, iako  se porodična večera sastojala samo od čaja i malo kruha. Tu veče on je stalno plakao.

„Mi smo upalili vatru, ali to nije bilo dovoljno“, kaže Muhamed. U jedan sat poslije ponoći dječak je bio ukočen i bez života. Čak i prema izbjegličkim standardima u ovom kampu Muhamedova priča je zaista stravična jer je Kan osmo dijete koje mu je umrlo. Kod kuće u distriktu Geršek, provincija Helmand, šestero djece mu je umrlo od bolesti. Prije tri godine on je pobjegao zbog borbi koje su se tamo vodile u kamp za raseljena lica Nasaji Bagram, gdje mu se prošle zime zbog strašne hladnoće smrznuo trogodišnji sin. Kao većina od 35.000 raseljenih lica u Kabulu on je pobjegao iz ratne zone, ali ga je dočekao samo teži i ponekad smrtonosniji život nego u ratnim zonama, u glavnom gradu Afganistana ,koji je u proteklih deset godina primio oko 60 milijardi dolara humanitarne pomoći.

Kasnije toga jutra zadnje Muhamedovo preživjelo dijete, desetogodišnja kćerka Feroza, crvenih i široko otvorenih očiju gledala je sićušno tijelo svoga brata koje je ležalo na sredini njihove trošne sobice, napravljene od šatora i blata. Starješine kampa nam kažu da je 16 djece, starosti od 5 i manje godina, ovdje umrlo  otkada je prije mjesec dana zapadao snijeg i kada su se tempereture spustile nisko ispod nule. Još osam djece je umrlo zbog istih razloga u drugom kampu za raseljena lica u Kabulu, kampu Karahi Qambar.

Vladini dužnosnici su izrazli skepticizam da su sva djeca umrla od hladnoće, tvrdeći da su smrti neregistrirane i nije ih potvrdilo medicinsko osoblje, u isto vrijeme kriveći međunarodne humanitarne organizacije zbog toga što ne šalju više pomoći. Privatne afganistanske firme, biznismeni i humanitarne organizacije su počele dijeliti hranu, gorivo, zimsku odjeću, ćebadi, šatore i novac u kampu, ali dosada  svi ovi napori su bili sporadični i nedovoljni.
Druge humanitarne organizacije i ministarstva u afganistanskoj vladi još su u fazi istraživanja i pripremanja  kako bi ispitali koje su potrebe u kampu. Kao što jedan humanitarni radnik kaže:“ Kada bi humanitarni program pomoći počeo za mjesec dana to bi bilo vrlo brzo, a do tada zima će biti gotova.“

U kampu za raseljena lica Nasaji Bagram nalazi se 315 porodica koje su izbjegle iz ratom pogođenih područja Kandahara i Helmanda.  Neki od njih u svojim primitivnim nastambama imaju drva, dok drugi poput Muhameda nemaju ništa za grijanje.
Muhamed Ibrahim, izabran od stanovnika kampa kao njihov predstavnik, pokazuje nam prste svoje ruke kako bi nas slikovito opisao situaciju u kampu. „Vidite li moje prste. Ima ih pet- i nijedan nije isti,“ kaže on.

Muhamedova familija ima dvije velike deke koje dijeli, i još jedan mali prekrivač da dječaka sa medvjedićima i zečićima oslikanim na njemu. „ Nismo imali dovoljno drva da jutros napravimo doručak,“ kaže Muhamed. Komšija je Ferozi dao mali paketić čipsa, čije ime znači tirkiz(vrsta dragulja).

Na strašnoj hladnoći rođaci i prijatelji su se okupili na dženazu. Vruća voda je donešena od komšije. Dječakovo tijelo je oprano toplom vodom i sapunom ispred šatora. Iskopan je mali jarak da bi voda od kupanja mogla oteći, tako da niko slučajno ne bi gazio po njoj. Kanovo tijelo je bilo toliko maleno da bi ruka čovjeka koji ga je kupao pokrila pola njegova tijela.
Njegova majka, Lajluma, provirivala je iza vrata i gledala, dok su druge žene ostale unutar šatora. Ali Feroza, u modrom šalu, neprimjetno se išuljala i došla do mjesta gdje su kupali Kana, naslonila se na zid i ćutke gledala.

Čista, bijela plahta donešena je za umotavanje Kana. Nakon što su ga umotali u nju, posuli su po njemu miris, a onda su ga umotali u njegovu dekicu, na kojoj su bili medvjedići i zečići.
Za molitvu, koja se obavila vani na pokrivačima, muškarci su skinuli svoju obuću- mnogi od njih nisu imali ni čarape. Onda su ponijeli Kana, jedan muškarac ga je nosio na ramenu, i tiho su krenuli prema mezarju. Imam kampa, Valid Kan, izgovorio je zadnje molitve. Kan je spuštan u mezar, lica okrenutog prema Mekki, a svako od prisutnih bacio je tri grumena zemlje u kabur.  
Muhamed nije spavao cijelu noć. Njegove oči su krvave. Zbog hladnoće njegov koža na nosu mu je popucala i stalno je krvario. Feroza je hodala malo iza njega, stežući svoju odjeću. Teško se zakašljala i njen otac stade. „Sada je i ona bolesna,“ reče.

Piše: Rod Nordland
Izvor: The New York Times
X