tribinasafet

Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici

“Kada Allah zavoli roba, pozove Džibrila pa mu kaže: ‘Zaista Ja volim tog i tog roba pa ga i ti zavoli’, pa ga zavoli Džibril, a zatim Džibril pozove stanovnike nebesa pa im kaže: ‘Allah je zavolio tog i tog roba pa ga volite’, pa  ga zavole, a zatim bude prihvaćen i voljen među ljudima na Zemlji.”

Večerašnja javna tribina u Zenici je pokazatelj ljubavi svih onih prisutnih prema Allahovom robu koji je život posvetio pozivanju u Njegovu plemenitu vjeru. Sala pozorišta je bila premala da primi sve one koji su htjeli da čuju ajete Kur’ana i hadise Allahovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem. A nakon sale i hodnici su postali pretjesni, a nakon hodnika je ulica ispred sale bila ispunjena dok se preko zvučnika prenosilo predavanje iz sale.

Preko hiljadu ljudi je bilo prisutno večeras, a mnogi su se i vratili. Mi Bošnjaci volimo Allaha i Njegovog Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, živimo za našu lijepu vjeru i večerasnje predavanje je dokaz za to. Ne mogu nam dušmani omrznuti naš Islam koliko god to pokušavali. Volimo te, Allahov poslaniče, radujemo se susretu sa tobom, Allahu naš proživi nas u društvu Svoga miljenika, sallallahu alejhi ve sellem. 

Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici tribinasafet1

Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici tribinasafet2

Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici tribinasafet3

Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici tribinasafet

Print Friendly  Preko hiljadu osoba na javnoj tribina Dr. Safeta Kuduzovića u Zenici pf button bothX