Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Pismo neudatim sestrama

U ime Allaha, Neka je salavat i selam na posljednjeg Allahovog Poslanika, odabranog, najboljeg od ljudi, njegovu porodicu, ashabe i sve one koji ih slijede.

Drage sestre u Islamu, pišem vam ovo pismo sa željom da vam poklonim riječi koje bi vas, Allahovom voljom, učvrstile na putu sabura kojim idete. Jer, poznajem taj taj put, a najbolje vas razumjeti može onaj ko je tim istim putem već kročio.
Pa, poslušaj sta imam da ti kažem… Nadam se da će moje riječi, u ime Allaha, pronaći put do tvoga srca i tebi donijeti olakšanje onoliko koliko Allah odredi, a meni nagradu na budućem svijetu.

Sestro moja, znam da su ti došle godine u kojima se na brak gleda nekim drugim očima, znam kakva su tvoja maštanja i težnje po tom pitanju. To je normalno, to je naša fitra.
Znam da misliš kako više ne pripadaš domu svojih roditelja, jer se osjećaš kao ptica koja je spremna da raširi svoja krila i poleti, u želji da sama s nekim sličnim njoj, izgradi novo gnijezdo. Gnijezdo, u kojem bi ona imala drugu ulogu: ulogu odrasle žene, supruge, majke.

Zaista su tvoje želje vrijedne pohvale, jer si odabrala da budeš drugačija od onog što nam društvo i vrijeme nameću, u kojem nam kažu da je brak kraj naše slobode, da je to nešto što treba doći tek kada se dobro „provedemo“ kroz život. Lažu nas, to znamo. Allah nam je podario uputu i Njemu pripada svaka zahvala.

Zaista te razumijem kada se osjećaš tužno i nemirno jer dani prolaze, mjeseci, godine, a ti si još uvijek kod svojih roditelja i čekaš. Ti znas o čemu pričam.
I znam da ti dođe pa se povučeš u sebe, povučeš od društva u kojem te svi pitaju:
„Kada ćeš se udati, vrijeme ti je?!“ -a ti ne voliš to pitanje jer i sama ga sebi često postavljaš i ne znaš odgovor na njega.

Sestro moja, nije vrijeme onda kada drugi kažu da jeste, niti je tvoje vrijeme onda kada je za druge žene bilo vrijeme. Tvoje vrijeme je onda kada ti je Uzvišeni Allah propisao, još davno prije.
Pa neka je tvoje srce smireno, Allahova odredba ne može da te mimoiđe.
Dakle, prvo i najbitnije jeste da prihvatiš Allahovu odredbu i budeš sigurna da će tvoja nafaka doći samo tebi i da je ne može uzeti niko. Sigurno si čula riječi: „I ljubav je nafaka, šta je tvoje – doći će.“ – pa smiri svoje srce i vjeruj svome Gospodaru.

Također znam, sestro moja, da dane ili dobar dio njih, provodiš samo misleći o tome. Gdje se god okreneš, sve se svodi na isto. Misliš kako ćeš nakon udaje promjeniti neke stvari kod sebe, kako ćeš nakon udaje steći neke nove navike, i kako ćeš početi sa nekim novim ciljevima, kako će se tvoj život promjeniti.
Tačno je da brak sa sobom donosi promjene u naš život, mi neminovno postajemo „druge osobe“, jer brak za sobom povlači obaveze, pa nas to čini na neki način zrelijim, savjesnim itd.
Ali, to nikako nije razlog da mnoge stvari u svome životu odlažeš za „kad se udam“.
A zašto ne sad, pitam te ?
Zašto svoje vrijeme ne iskoristiš ulažući u sebe, dok nisu došle druge obaveze, a ujedno da skreneš misli i smanjiš maštanja koja te, sigurna sam, često čine tužnom i nevoljnom.
Sestro moja, vrijeme koje sad imaš, i stvari koje u tom vremenu mozes uraditi, neće se više vratiti. Pa iskoristi ga, uživaj u njemu.
To mi dođe kao ono kad smo bili mali, pa maštali da odrastemo i trudili se da to budemo i prije vremena, a kasnije kada smo odrasli, nedostaje nam bezbrižno djetinjstvo.
Živi samo ovaj dan, voli sve ono sto sad imaš i uživaj u tome. Iskoristi svoje vrijeme, počni sa navikama koje si ostavila za „kad se udam“ odmah sad.
Čitaj, uči, pomaži roditeljima, posveti se svome Gospodaru, uči hifz, promijeni navike koje ne voliš kod sebe, odgajaj se, preodgajaj, izgradi svoju ličnost sama. Ne treba ti za to muž. Znam onu priču: „Ja želim da me on uči, da mi on pomaže…“
To je lijepo, i tako svakako treba da bude, ali još je ljepše da učite i jedno od drugog, da se međusobno pomažete u hajru.
Zapamti da je brak veza u kojoj obje strane daju svoj doprinos. Ne očekuj da samo on daje.

Ako želiš da se pokriješ, staviš nikab, ili bilo sta slično, pogotovo nemoj čekati da se udaš. Znam za probleme koje mnoge sestre prolaze po tom pitanju, od strane roditelja, pa izlaz traže upravo u tome da se udaju. Ali, bitno je da probaš duboko u sebi razriješiti da li je zaista problem mimo tebe ili se ipak samo sa tim zavaravaš, pa kazeš: „Nije do mene.“
Jednostavno, nemoj na brak gledati kao na šansu za novim životom, jedinu šansu za promjene, za nove navike. Ti to mozeš i sada, vjeruj Allahu pa se usudi i pokušaj.
Nemoj da ti dani prolaze tek tako, jer već na ovom svijetu ćeš žaliti za njima kada prođu a uvidiš da su samo potraćeni na maštanje o budućnosti.

Sestro moja, nemoj da te ta nemoć i tuga odvedu sa puta Allahovog zadovoljstva, pa stvari uzmeš u svoje ruke i kreneš „u potragu“ za budućim mužem, upuštajući se u stvari koje je Uzvišeni Allah zabranio, pa da se reklamiraš na društvenim mrežama, da čataš sa muškarcima koji se inače predstavljaju kao onaj kojeg si baš ti čekala.
Sestro, čuvaj svoju ljepotu, zaštiti se, sakrij se. Hidžabom koji štiti tvoje tijelo i ukrase, ali isto tako hidžabom koji štiti tvoj moral. Ne otkrivaj o sebi ništa; svoje osjećaje. Neka se o tebi malo zna. Izbjegavaj mnoga komentarisanja po društvenim mrežama, iznošenje svojih ličnih mišljenja, svojih osjećaja, neka se o tebi ne može ništa naslutiti.

Razmišljaš: „Kako ću se udati kada niko ne zna za mene, moram se predstaviti negdje na društvenim mrežama da kažem da postojim, da kažem ko sam i šta sam…“ Bojim se da je to pogrešan izbor.
Ko se na Allaha osloni, On mu je dosta.
Da si sama u pustinji, bez igdje ikoga, kada Allahova odredba treba biti sprovedena, on će se pojaviti.

Vjeruj mi da si ti posebna, i vjeruj Allahu da će ti On poslati nekoga posebnog.

Vjerovatno znaš onu priču da su žene kao jabuke; one najbolje se nalaze na vrhu stabla, i mnogi od straha da će pasti, zadovoljit će se s jabukama koje je lakše dohvatiti, a samo onaj ko je dovoljno hrabar popet će se na vrh krošnje za onu najbolju jabuku.
Pa ne misli da s tobom nešto nije u redu, misli da si posebna i da se treba pojaviti neko hrabar.

Gospodaru moj, poudaj naše neudate i oženi naše neoženjene, a ako su siromašni, pa Ti ćeš im iz obilja svoga dati. Amin!

Sestra A.R.

 

Podijelite ovaj sadržaj…
X