Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Očekuj čudo

Piše: Alma Taletović

Kada bih mogla da te zagrlim,zagrlila bih te dušo draga,i šapnula kako će sve biti uredu, ali evo grlim te riječima u kojima ti šapućem  najljepše riječi ,kao i sebi,sa sestrinskom ljubavlju. Tebi koju ni ne poznam, ali poznam halove,čežnje i namjere, želje da budemo u društvu čestitih i Njemu odanih robova. Prepoznajem te dahove u kojima se šapuće njegovo ime na namazu, zikru, u dovama i učenju Kur’ana. Prepoznajem tebe i u tebi vidim sebe. Mi smo jedno, jedno tijelo. Pogledaj očima ljubavi  dušo draga,sebe i druge i postat ćeš ljubav,a svako teži ljubavi i želi njeno prisustvo.I svako bježi od grubosti, netrpeljivosti i nastoji da sa sebe spere taj miris ako dođe u kontakt sa takvima. Prekrasno  si Allahovo stvorenje, stvoreno da samo njemu robuje i u tome pronalazi slast i ljepotu. Stalno nek ti je na umu da te Allah voli i da je tvoja ljubav prema Njemu uvijek uzvraćena. Nije ti to mila poput ovih dunjalučkih ljubavi koje su nekada stabilne, nekada nestalne. Njegova ljubav je stabilna, neprolazna,vječna. Dokle god se ti sjećaš Njega, neka pouzdano znaš da nisi zaboravljena, da se On sjeća tebe. Dokle god ga zoveš, On ti se odziva.
A onoliko koliko radiš da ti bude bolje na ovom i onom svijetu, onoliko koliko se trudiš i vjeruješ da će uroditi plodom,rezultatima,toliko ćeš ih i gledati u svom životu. Sve se daje prema vjeri ,pa vjeruj u čuda. Evo, vjerovat ćemo zajedno.

Ebu Hurejre prenosi da je Poslanik s.a.w.s. rekao: “Uzvišeni Allah kaže: ‘Ja prema Svome robu postupam onako kakvo mišljenje ima o Meni. Ja sam uz njega kada Me spomene. Ako Me spomene u sebi, Ja ga spomenem u sebi; a ako Me spomenem u skupu, Ja Ga spomenem u skupu odabranijem od njegovog. Ako Mi se približi koliko jedan pedalj, Ja mu se približim koliko lakat. Ako Mi se približi lakat, Ja mu se približim hvat. Ako Mi u susret krene idući, Ja krenem njemu trčeći.” (Buhari, Muslim, Tirmizi, Ibn Madze)

Sjeti se da je pucketanje vatre-iskušenja,  za Ibrahima,a.s., bilo je samo hladno i spasonosno. To zato što Ibrahim rekao i vjerovao : „ne klanjam se onome što zalazi i prolazi.“ Nije se klanjao nikome osim Njemu niti obožavao ikoga osim Njega . Musaov štap,koji je razdvajao mora,  Njegovom voljom, nam svjedoči da je sve moguće, sa Njim. Ali, taj isti štap u nečijoj drugoj ruci bio je samo štap. Doista,moć i snaga su u Allaha, a oni,poslanici su vjerovali u čuda,ili bolje rečeno, u potpunosti su vjerovali Njemu, zato su se i čuda dešavala u njihovim životima! On im je dao od svoje snage i moći-prema uvjerenju,tevekulu.

Zato,učini nešto novo, bolje svaki dan dušo draga.Radi i očekuj čudo, očekuj pomoć,ali moraš  biti dovoljno hrabra, čvrsta i odlučna ,moraš dovoljno željeti da se iščupaš iz dunjalučkog blata  kako bi bila slobodna i čista.

Prekratki su ovo dunjalučki trenuci da bi ih trošila na ono što je bilo ili ono što bi moglo da bude. Potrudi se da bude ono što želiš,danas u ovom danu napravi neki, pa makar i najmanji korak prema svome cilju. Namjeno iskorači , zagrli kao najmilije  sve ono najbolje što možeš da budeš i vjeruj da to možeš. Ko će vjerovati ako nećeš ti? Ko će napraviti prvi korak ka dobru u tvom životu osim tebe? Ne očekuj čarobni štapić izvana koji će jednim dodirom učiniti neko čudo u tvom životu. Čuda se dešavaju u tebi, sa tvojim tevekulom, sa tobom koja  čvrsto i nepokolebljivo,pouzdano vjeruješ da je Allah uz tebe.Bez imalo sumnje da ćeš ostvariti ono što želiš“ a vjernici će postići ono što žele“

Čuda su u tvom srcu i šapuću ti o svemu onome što te čeka na onom svijetu, o svemu što možeš biti na ovom svijetu i onom. Osmjehuju ti se,osmjehni se i ti njima.Prihvati život kao dar,kao njivu u koju trebaš što više dobra posijati,što više uraditi i podijeliti. A u  žetvu ne sumnjaj. Ne hodaj krož život tegobno, prihvati sve sa zahvalnošću ,raduj se svemu u životu i hrabro suprotstavi svemu što te sputava da budeš sretna. Uostalom, ko te sputava,osim ti same sebe? Pogledaj bolje i  vidjet ćeš da većina ograničenja i tegobnih misli potiču od tebe. Ono što je bilo-pusti i svaki dan prihvati kao jedini, najbolji trenutak koji imaš. Ono što je prošlo-prošlo je. Pusti prošlost ,neka ti ne kvari sadašnjost. Ono što će biti, bit će i samo Allahu je poznato.

Vjeruj da šta god da dođe tebi, u tvoj život, to je najbolje za tebe.To je neka lekcija koju trebaš naučiti, neko iskušenje koje trebaš prevazići,neka prepreka koju trebaš preskočiti. Tvoje je da ovaj trenutak radiš, boriš se, očekuješ danas  čudo i radiš na čudu-ostvarenju ljepote i pokornosti u svom životu.Pusti loše misli i sve terete što te tište,baci ih bespovratno iza sebe . Nek te dozivaju poput očajnika, nek te dozivaju umilno ili prijeteće, ne okreći se,ne osvrći.  Pusti prošlost ,pusti budućnost, sada je vrijeme sijanja,imaš samo sada,ovaj dan. Budi vlastita čarobnica svoga života i ajetima svjetlosti odagnaj sve ono što već dugo vremena  ponavljaš ,kao da si u začaranom kraju. Umjesto da kažeš „ne mogu ,teško je“ reci :“mogu, sa Allahom je sve moguće“ i tada će se desiti čudo. Ti se tada predaješ Allahu čineći dobra djela ,uostalom : „Ko je bolje vjere od onoga koji se iskreno preda Allahu čineći dobra djela.“

Zasadi u svome srcu tevekul umjesto straha, ljubav umjesto netrpeljivosti, nježnost umjesto grubosti,znanje umjesto neznanja,prihvaćanje umjesto odbijanja. Živjet ćeš u vječnoj ljepoti još na ovom svijetu koja će te sačuvati  od svega lošega. U svakom danu,potrudi se da svojim najmilijima uljepšaš dan, jer ćeš se i ti osjećati bolje zbog dobra koje si učinila. Potrudi se da stekneš korisno znanje,učini nešto sa sobom i budi takva da se Poslanik a.s. ponosi  tobom, tvojim ahlakom i dobrim djelima. Čini  samo  ono sa čime je On zadovoljan, a to znači nekada da učiniš i  ono što ti  nije po volji. To znači progutati gorko i zahvaljivati na slatkom,to znači boriti se i onda kada ti se ne bori, to znači tražiti halal i onda kada te  ponos sputava. Učini nešto, samo nemoj se samosažaljevati, očajavati, tugovati. Tugovanje nikada nije bio dobar izbor.Ko će ti pomoći ako ne On? Ali i On pomaže nakon tvog prvog koraka i želje da sebe promijeniš,svoje misli, navike ,vjeruj mu jer je i lijepo mišljenje od ibadeta, a loše mišljenje od šejtana ili nefsa,pa ga se pričuvaj.

Očekujte od Njega i budite radosni u iščekivanju  da vas čeka nešto što oko nije vidjelo i uho nije čulo. Pa radujte se svaki put kada vas tegoba navali ,prihvatite je i vidjet ćete to čudo. Neće više biti preteških tereta  jer niste vi ti koji ih nosite. Allah je sa  vama i on vam je to breme olakšao, i  meleki njegovi ili dobri robovi njegovi. Tugovati znači opirati se onome što jeste, životu, trenutku, odredbi…Prihvatite život onakvim kakav jeste, suočite se  sa sobom kakvi jeste bez maltretiranja i zlostavljanja i sebe i drugih zbog vlastitih grešaka, propusta. I onda kad prihvatite ,kad uočite sve fine nijanse u svom životu i one grube-onda ste spremni da idete dalje. Onda ste voljni da napredujete. I onda i napredujete.

Sve što je bilo –pusti. Sestro draga, voljena moja … Allah te stvorio i podario ti uputu,iskoristi to, uljepšaj sebi život, svojima najmilijima. Kada si ti zdrava, jaka ,optimistična-pomijeraju se i planine i  u bezizlaznim situacijama  otvara se izlaz. Zapamti, koliko god je teško,proći će mila dušo, prijateljice draga,sestro moja. Sve prolazi, ostaje samo Gospodar tvoj.

I nije važno šta kažu drugi, šta misle drugi ,važno je šta misli stvoritelj i svaki put se preispituj. Kada si zadovoljna sa Njim neka znaš da je i On sa tobom. Kada nisi zadovoljna, mijenjaj ono što te sputava, ono što možeš promijeniti-nabolje. A od Njegove odredbe,od limuna napravi limunadu. Onda sve teče glatko. Više ne očajavaš nego se osvježavaš jer znaš da ono što Allah da uvijek je hajr za tebe, ali hajru teži.Budi dostojanstvena,budi poput nježnog povjetarca , budi poput čvrste planine kada zatreba. Budi poput vojnika na Bedru koji se suprostaviše neprijatelju .Svojim ponašanjem,borbom izbori se protiv svih neprijatelja koji te čine tužnom, mila sestro, dušo draga. Pogubi ih na bojnom polju jer to je tvoj džihad. Borba protiv svega onoga što je loše u tebi, svega onoga što te sputava i čini tužnom. Odluči da je tvoja sreća u rukama Stvoritelja, predaj svoje srce Njemu i kroz život koračaj uzdignute glave,ponosno sa radošću prihvatanja svega onoga što je bilo,što će doći i što jeste. Tada svi tereti i svo breme koje ti je dušu stezalo,ljepoto draga otpadaju jer kroz život hodaš sa potpunim povjerenjem u Njega, Njegovu dobrotu i zaštitu. Ti i ja ionako nemamo boljeg prijatelja, pa sve što nam da-radosno prihvatamo, a sve što je do nas mijenjajmo .Mijenjajmo svaku lošu misao dobrom mišlju,svaku lošu naviku dobrom-radosno očekujući nagradu od Njega i Njegovo zadovoljstvo.Tad se dešavaju čuda.

 
X