Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Održan prijem za ovogodišnje goste Sluge dva sveta harema

Piše: Nedim Botić

U utorak, 23.8., je u prostorijama Kulturnog centra Kralj Fahd u Sarajevu upriličen svečani prijem za 40 putnika koji na hadždž odlaze u sklopu realizacije programa „Gosti sluge Dva sveta harema“ u 1437. h.g.

Program koji ima za cilj ugošćavanje muslimanske vjerske, društvene, naučne i kulturne elite, ali i ostalih muslimana, radi obavljanja obreda hadždža organizovan je od strane Nj. E. Hani bin Abdullah Mominaha, ambasadora K. S. Arabije u našoj zemlji.

Ispraćaju je prisustvovao veliki broj zvanica i gostiju iz svih slojeva bosankohercegovačkog društva, među kojima su bili izaslanik reisu-l-uleme i muftija sarajevski, dr. Enes Ljevaković, te bivši reisul-ulema IZ-a u BiH-a, dr. Mustafa-ef. Cerić koji su se u kasnijem dijelu programa obratio okupljenima.

Moderator programa je bio mr. Ahmed Purdić, koji je prisutnima poželio dobrodošlicu te je najavio uvažene govornike koji su se obratili zvanicama i budućim hadžijama, njihovim prijateljima i članovima rodbine. Na početku svečanosti je proučen odlomak iz Kur’ana, a potom je auditorij imao priliku pogledati kratki promotivni film i predstavljanje projekta „Gosti sluge dva sveta harema.“ Publika je imala priliku i da uživa u lijepim ilahijama i kasidama posvećenim Medini, Mekki i hadždžu u izvođenju Hora Medžlisa IZ-a Sarajevo.

Publici se prvi obratio obratio Abdul-Medžid Al-Gajs, vjerski ataše pri ambasadi K. Saudijske Arabije, koji je spomenuo protokol putovanja i boravka u svetim mjestima Medini i Mekki.

„Ovo su prelijepi trenuci koje zajedno dijelimo. Allah stvara i odabira, tako ste i vi odabrani da ove godine budete Allahovi gosti, a i gosti kralja Selmana ibn Abdul-Aziza. Ovo je peta uzastopna godina da iz ove zemlje odlaze hadžije u sklopu projekta ‘Gosti sluge dva sveta Harema’, što upućuje na veliku ljubav Kraljevine S. Arabije prema BiH. Projekat ‘Gosti sluge dva sveta Harema’ traje preko dvadeset godina, i kroz njega je prošlo više od 24 000 ljudi. Ove godine imamo goste iz preko 60 zemalja, od čega samo iz Palestine dolazi više od 1000 hadžija.“, istakao je vjerski ataše.

Kao predstavnik gostiju koji idu na hadždž, publici se obratio Rašid Hadžović, ministar obrazovanja, nauke i sporta HNK, zahvalivši se organizatorima puta na pozivu, gostoprimstvu i ukazanoj prilici.

„Obaviti hadždž je peta dužnost u sklopu pet islamskih obaveza, koji trebaju ispuniti svaki musliman i muslimanka koji ispune uvjete. Obaviti hadždž u zemlji u kojoj je gostoprimstvo kodeks života je posebna blagodat koju svi muslimani posebno cijene. Posebne veze i prijateljstvo BiH i S. Arabije je mnogo puta osvjedočeno, posebno kad je naša zemlja prolazila kroz teške momente. Zamolit ću vas da prenesete posebne selame kralju Selmanu ibn Abdul-Azizu, koji nam je ukazao čast da budemo njegovim gosti.“, rekao je Hadžović.

Riječ je potom dobio bivši reisu-l-ulema IZ-a u BiH-a, dr. Mustafa-ef. Cerić, koji se zahvalio kralju Selmanu ibn Abdul-Azizu i K. S. Arabiji na svemu što čine za dobrobit muslimana širom svijeta, istakavši da je odlazak na hadždž ispunjavanje pete islamske dužnosti koja je počast svakom vjerniku.

„U ovom času želim da vam nabrojim nekoliko nimeta od tih bezbrojnih nimeta. Jedna od tih blagodati je što živimo u vremenu kada je u Mekki i Medini sluga dva harem čovjek koji je posjetio Bosnu, koji se napio bosanske vode, koji se napio vode s Baščaršije i koji zna gdje je Bosna, i koji nosi Bosnu u srcu, i koji je mnogo trpio i patio zbog Bosne. To je Selman ibn Abdul-Aziz Al-Saud. Nikad se prije nije dogodilo da neko bude kralj u S. Arabiji, a ko je posjetio Bosnu. Drugi nimet nama je ambasador S. Arabije u BiH, Hani bin Abdullah Mominah. Zapamtite to ime. On potiče iz loze ešrafa, a ešrafi su oni koji vode porijeklo iz loze Božijeg Poslanika, s.a.v.s. Nemojte zaboraviti, to što se kraljevo srce nagelo prema Bosni ima se puno zahvaliti i ovom ambasadoru. Zato se njemu posebno zahvaljujemo. Treća blagodat je vjerski ataše Abdul-Medžid Al-Gajs, kojem se zahvaljujemo za njegov trud. Četvrta blagodat je izaslanik reisu-l-uleme, dr. Enes Ljevaković, koji se školovao i koji ima razlog da dođe i zahvali se onima koji su mu pomogli da izuči školu. Ako mi dopuštate da kažem, želim da se zahvalim kralju Selmanu ibn Abdul-Azizu Al-Saudu na pozivu da bi budete izabranici ove godine iz različitih oblasti našega kulturnog, vjerskog, akademskog života. Molim Allaha, dž.š., da vam hadždž bude mebrur i dok budete na Arefatu da ne zaboravite nas“, naglasio je dr. Cerić.

Nakon dr. Cerića, publici se obratio izaslanik reisu-l-uleme i muftija sarajevski, dr. Enes Ljevaković, koji prenio selame i čestitke reisu-l-uleme, Husein-ef. Kavazovića, i njegove želje da obavite hadždž kako će Allah, dž.š., biti zadovoljan, i da se vratite s primljenim hadždžom, a nagrada za primljeni hadždž je Džennet. Dr. Ljevaković se zahvalio i ambasadi Kraljevine S. Arabije na trudu koji ulažu na putu olakšvanja svih procedura budućim hadžijama, zamolivši ambasadora da prenese srdačne selame vladi i kralju Selmanu.

„Prvi savjet budućim hadžijama je da s sobom ponesete puno sabura. Vi koji idete u ovoj organizaciji imat ćete određene privilegije i olakšice pri obavljanju propisa, i vjerovatno nećete čekati u dugim redovima kao ostale hadžije. Ipak, opet se možete desiti da po nekoliko sati morate čekati. To je sastavni dio ovog putovanja. I zato hadždž jeste jedan od najtežih ibadeta, i to nije obični turističko putovanje. Mnogi će se iznenaditi koliko tu ima posla i truda da se obave hadždžski obredi. Zato se pripremite za sve ovo i nemojte da vas išta uznemiri i izbaci iz takta.“, izjavio je dr. Ljevaković.

U nastavku programa, riječ je dobio ambasador Kraljevine S. Arabije u našoj zemlji, NJ. E. Hani bin Abdullah Mominah, istakavši da je odlazak na hadždž velika prilika za stjecanje Božijeg zadovoljstva i oprosta grijeha, ali i međusobno upoznavanje i jačanje muslimanskog jedinstva. Ambasador Mominah se posebno zahvalio slugi Dvaju harema, kralju Selmanu ibn Abdul-Azizu, koji svake godine ugosti hadžije iz više od 60 zemalja u sklopu programa „Gosti sluge Dva sveta harema“, kao i svima koji su bili i bit će na usluzi budućim hadžijama.

„Dragi gosti, hvala Allahu, dž.š., u sklopu ovog programa je za Bosnu i Hercegovinu predviđeno 40 mjesta za članove vjerske, kulturne i intelektualne elite koji nisu prije obavili hadždž. Ovaj poklon je samo pokazatelj velike pažnje koju poklanja Sluga dva sveta harema muslimanima u BiH, ali i svuda u svijetu, te jačanju odnosa između muslimana u svijetu, koji su bazirani na Allahovoj Knjizi i praksi njegovog Poslanika, Muhammeda, s.a.v.s. Kraljevini S. Arabiji predstavlja čast što može svake godine ugostiti veliki broj hadžija koji dolaze da obave ovu vjersku dužnost. Želim iskoristiti ovu priliku da istaknem da Vlada S. Arabije ulaže i uložit će sve moguće napore da hadždž i ove godine protekne bezbjedno i mirno, kao što je svake godine. Vlada će sve nadležne institucije tokom čitavog perioda hadždž usmjeriti da budu na usluzi hadžijama.“, istakao je ambasador Mominah.

Na kraju programa, budućim hadžijama su podijeljeni ihrami, upriličena zakuska za sve zvanice i goste, te prigodno druženje i fotografisanje.

Petu islamsku dužnost – hadž, ove 2016./1437. hidžretske godine obavit će 1.411 hadžija iz Bosne i Hercegovine. Sve hadžije putuju avionom. Prva grupa kreće na put iz Sarajeva do Medine 29. a druga 30. augusta.
X