Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

O zaposlenju muslimanke?

Odgovorio: Abdulvaris Ribo
Pitanje: Da li je muslimanki, koja je propisno pokrivena i koja redovno klanja namaze, dozvoljeno da obavlja posao koji je halal u smislu vrste djelatnosti, ali u prostoriji u kojoj radni prostor dijeli šest žena i tri muškarca. Dakle, problem je što zbog nedostatka prostora u firmi, pokrivenoj sestri nije omogućen boravak u kancelariji samo sa ženama. S druge strane, ta sestra ima mogućnost izaći na namaz kad god treba, a uključena je i u da’vetske aktivnosti prema ostalim kolegicama na poslu. Ta sestra je udata, ali joj muž nema stalni posao pa je prinuđena da radi. Kakav je status ove sestre, je li grješna iako minimalno komunicira sa ovim kolegama? Da li je njen ostanak na ovom poslu u miješanom okruženju veća šteta od koristi? Da vas Allah nagradi na odgovoru!

Odgovor: Pitanje radnog angažiranja žene muslimanke izvan njene kuće jedno je od kompleksnih, savremenih i  osjetljivih pitanja. Pitanje je još komplikovanije ako govorimo o zapošljavanju žene u našim uvjetima. Ovo pitanje zahtijeva mnogo više prostora i vremena, ali ovom prilikom odgovorit ćemo samo na konkretno postavljeno pitanje i navesti ukratko najvažnija mišljenja i njihove argumente.

Postavljeno pitanje dotiče se samo jednog aspekta zapošljavanja žene, a to je zapošljavanje u firmama i javnim ustanovama gdje dolazi do kontakta i miješanja sa muškarcima.

Naime, poznato je da islam uvažava i poštuje ženu, štiti njena prava, čednost i dostojanstvo. Na taj način islam štiti i društvo u cijelosti, jer žena ima vrlo značajne uloge i zadaće u društvu. Ona je majka, dojilja, dadilja i odgajatelj, i ako ona bude čestita, vrijedna i odgovorna, podići će čestitu i uspješnu novu generaciju. U osnovi, kuća i dom su ženino kraljevstvo i njena osnovna zadaća i uloga je briga o djeci i kućnim poslovima i obavezama. Uzvišeni Allah je između muškarca i žene podijelio obaveze i odgovornosti u pogledu porodice i društva, pa je tako muškarce obavezao da rade fizičke poslove, da privređuju i zarađuju za izdržavanje porodice, a ženama je ostavljeno da se brinu o djeci, njihovom odrastanju i odgoju, te o kućnim obavezama i poslovima, čije bi zapostavljanje značilo rastakanje porodice i u praktičnom i u moralnom smislu.
Ključno pitanje je: Da li žena treba da radi (da se zaposli) i pod kojim uvjetima?
Žena je pola društva i čovjekov saputnik i saučesnik u životu. Radno angažiranje žene na određenim poljima rada nekada je potreba društva i ljudske zajednice. Nekada to može biti potreba i nužda vezana lično za ženu. Islamski učenjaci su postavili određene uvjete za radno angažiranje žene izvan njene kuće. Ti uvjeti su:

1. Da društvo ima potrebu za radnim angažiranjem žene ili da sama žena ima potrebu za poslom, kao u slučaju da je samohrana majka ili da u njenoj porodici nema nikoga od muškaraca, ili ima, ali zbog određenih razloga (bolest i sl.) nisu u stanju da privređuju;

2. Da je posao koji obavlja dozvoljen sa stanovišta islama;

3. Da žena ima dozvolu muža ili staratelja za rad, jer muž i staratelj su pred Allahom odgovorni za žene koje su pod njihovim starateljstvom;

4. Da njen izlazak na posao ne povlači zapostavljanje obaveza prije svega prema Allahu, a zatim prema mužu i djeci;

5. Da posao koji radi bude u skladu sa njenim prirodnim karakteristikama i sposobnostima;

6. Da se pridržava islamskih propisa o odijevanju i ukrašavanju;

7. Da se na javnom mjestu kreće pristojno i dostojanstveno;

8. Da se ne miješa sa muškarcima bez nužde ili potrebe.

Ako se ispune ovi uvjeti, žena može da aktivno radi na poljima rada kao što su: zdravstvo, odgoj i obrazovanje, humanitarni rad i zanati koji su prije svega svojstveni ženama, kao što su tkanje, krojenje i kuhanje, kao i drugim poslovima u čijem obavljanju društvo ima potrebu za radnim angažiranjem žene. Rad i zapošljavanje žene izvan njene kuće je poput lijeka koji se uzima samo u nuždi. Žena je pola društva i njen posao u vlastitoj kući garantira spas i druge polovine. Ženin posao unutar kuće i mužev posao izvan kuće, poput su čovjekovog udisanja i izdisanja, bez kojih život nije moguć. Islamsko poimanje radnog angažmana žene mnogo je šire i sveobuhvatnije od poimanja onih koji pozivaju “emancipaciji žene”, a koji pod radom žene podrazumijevaju samo plaćeni rad. Majčinstvo je posao, odgajanje djece je posao, kućne obaveze i zadaci su posao i očuvanje društvenih vrijednosti je posao. Žena treba da bude ponosna što je domaćica i što upravlja kućom, jer dom ili porodica je apsolutno najvažnija društvena institucija koju dušmani po svaku cijenu žele razoriti. Nadamo se da će ovaj odgovor razriješiti  vaše nedoumice u vezi sa situacijom u kojoj se nalazite. Allah, opet, najbolje zna.
X