Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Ljubav na internetu…

Prevela: Enesa Hotić-Dizdarević
Pitanje: Es-selamu alejkum. Studentkinja sam i imam jedan problem. Upoznala sam mladića na internetu. Naša veza je u početku bila jako diskretna i kulturna. Uglavnom smo razmjenjivali različite korisne informacije, ali… Kasnije se iz toga izrodila velika i strastvena ljubav. Moja majka potpuno odbija i samu pomisao na udaju za tog mladića. Zaprijetila mi je obavještavanjem moga oca o cijelom ovom slučaju ako nastavim sa tom vezom. Ja nisam u stanju da se strpim bez njega, a i on mi je takođe rekao kako će izvršiti samoubistvo ako me ne oženi. Molim vas, posavjetujte me i uputite šta da radim. Ja nisam u stanju da se odvojim od njega niti želim da se udam za nekoga drugog. Da li uopšte ima rješenje za ovaj moj problem?
 
Odgovor: U ime Allaha, zahvala pripada Njemu, i neka je salavat i selam na Njegovog Poslanika, a zatim: Ve alejkumus-selam. Poštovana sestro u islamu, trebala si znati, Allah ti se smilovao, da nas je naša plemenita vjera upozorila najozbiljnijim upozorenjima vezano za ostvarivanje bilo kakve veze između muškarca i žene ako nisu u braku. Naša vjera je snažno zalupila vrata u lice svim programima za upoznavanje koji su se danas toliko rasprostranili i namnožili na internetskoj mreži. Islam je štit koji odbija svaku smutnju. On je zaštita protiv upadanja u slijepu i intenzivnu ljubav koja uglavnom odvodi njene učesnike putem suprotnim od onoga na kojem su krjepost i čednost. Ovakva ljubav rezultira činjenjem raznih zabranjenih radnji, da nas Allah sačuva toga, kao što doprinosi rađanju nekih nepoželjnih osobina poput nepovjerenja, sumnji i gubitka samopouzdanja.
 
Ti si draga sestro, Allah te uputio, učinila veliku pogrešku još na samom početku, a to je samo tvoje pristupanje programu za upoznavanje bez prethodnog poznavanja šerijatskog propisa vezanog za njeg. Nakon ove greške došla je druga mnogo opasnija, a to je upoznavanje i ostvarivanje haram prijateljstva sa mladićem koji ti nije mahrem. Zato, pazi se od treće pogreške! Nemoj da se upuštaš u brak sa ovim mladićem opravdavajući to vašom iskrenom međusobnom ljubavlju ili pak strahom za njegov život koji je zaprijetio sebi oduzeti ako se ne vjenčate.
 
Znaj da je brak, koji nije zasnovan na šerijatskim, čistim temeljima, osuđen na propast i kajanje. I znaj isto tako da mladić koji je svo to vrijeme bio uporan u održavanju zabranjene internet veze sa djevojkom strankinjom u stvari ne poštuje tuđe svetinje i ima pomankanje vjerske svijesti, morala i kulture. Njegova prijetnja samoubistvom ne izlazi iz dva slučaja, a to su: strašna slabost njegovog imana, ako je bio iskren u svojoj namjeri; ili lukavstvo koje mu treba donijeti ličnu korist, u slučaju da u stvari i nije želio počiniti sucid.
Ako se dogodi, pa ti zaista i osnuješ bračnu zajednicu sa ovom osobom, neće proći dugo a počet će nadolaziti valovi sumnji. Postepeno će početi da gubi povjerenje u tebe, kao što će i njegovo zadovoljstvo sa životom sa tobom polahko blijediti. Ko će mu garantovati da djevojka do koje je došao putem interneta neće ponovo poželjeti uspostaviti zabranjeno prijateljstvo sa nekim drugim muškarcem? Ovakva pitanja će stalno okupirati njegove misli izazivajući mu tako nervozu i unutarnju neugodnost.
 
I na kraju, draga sestro u islamu. Znaj da je ovaj moj savjet koji ti uputih proizašao iz čistog nijeta i želje da te zaštitim od nesreće koja se mogla dogoditi. Poslušaj malo priču drugih osoba koje su imale slična iskustva. Poslušaj malo govor onih koje su se našle u zabranjenoj, ozbiljnoj ljubavnoj vezi i u njoj izgubile svoje dostojanstvo, čast i ugled. Stoga se smjesta riješi tog mladića kao i ostalih njemu sličnih.
 
Pokaj se Allahu za ono do sada učinjeno, ali Mu se u isto vrijeme i zahvali zbog poteškoća koje su te zadesile u samom ostvarenju braka, jer time si samo dobila na vremenu da shvatiš čemu si krenula. Zato započni novi, čedniji život. Popuni ga stidom, kajanjem i udaljavanjem od svega onoga što vodi smutnji i nevaljalštini. Umnoži svoja dobra djela i učesti učenje Kur’ana. Posjećuj što više društvo dobrih vjernica. Vremenom će se potpuno istopiti tvoja veza sa tim insanom, jer je podignuta na osjećanjima neodobrenim kako od strane šerijata tako i od strane zdravog razuma. Samo pazi da te šejtan ne zavara, pričinjavajući ti zaborav na tu vezu nemogućnim. To je samo još jedna od njegovih spletki i ibliskih pokušaja da te održi u vatri čežnje i zabranjene ljubavi, kao i u namarnosti od činjenja mnogo bitnijih stvari u životu kao što je iskreno robovanje Uzvišenom Gospodaru.
Toliko. Molim Allaha da za svaku brigu pronađeš izlaz, i svakoj tuzi da nađeš razgalu. Nadam se da ćeš i u budućnosti potražiti od nas savjet za sve nejasnoće u životu.
 
Izvorna lokacija odgovora: http://www.islam-qa.com/ar/cat/2010
Odgovara: dr. Rijad El-Musejmiri
Prevodi: Enesa Hotić-Dizdarević
X