Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Kongres “Pobjeda Gazze” u Istanbulu

Priredio: Abdulvaris Ribo

Potaknuti skorim dešavanjima u Gazzi i zadnjom izraelskom agresijom, „Globalna kampanja protiv agresije“ (Global Anti-Aggression Campaign) organizirala je u Istanbulu-Turska, od 12-14.02. 2009.godine kongres pod nazivom „Pobjeda Gazze“, na kojem je učestvovao značajan broj islamskih učenjaka, mislilaca, pisaca, daija i lidera Palestinskog otpora (Hammas).

U programu koji je trajao tri dana, učešće su uzeli mnogi islamski učenjaci, javne i političke ličnosti, kao i islamski misionari iz mnogih islamskih i evropskih zemalja.

Iz našeg regiona skupu su prisustvovali predstavnici Kosova, Makedonije i Albanije, a  iz Bosne i Hercegovine, prisustvovala je moja malenkost i Elvedin Pezić svršenik Islamskog univerziteta u Medini.Cilj kongresa je bio da se reaktivira uloga islamske uleme u iznalaženju rješenja za iskušenja i nevolje koje pogađaju muslimanske zemlje i muslimane, a prvenstveno muslimane Palestine.
Među izlagačima i učesnicima posebno zanimljivo bilo je obraćanje Muhammeda Nezzala, jednog od lidera Hammasa, koji je naglasio kako je neophodna potpora palestinskom otporu imetkom, riječju, kongresima i svim drugim vrstama pomoći,a od uleme Ummeta je zatražio da ukažu na izdajnike i one koji rade protiv Hammasa, kako rječima, tako i perom.
Između ostalog Nezzal je kazao: „Vojna akcija je za dogledno vrijeme završena, i mi smo sada pred političkom bitkom kojom se želi da platimo politikom ono što nismo platili krvlju i vatrom. Mi smo također i pred medijskim ratom, jer su izdajnici izašli iz svojih jazbina i počeli da nas gađaju iz jednog luka, ne samo kao pokret Hammas, nego i kao pokret otpora.“
Također je kazao da se u izraelskoj vojsci nalaze tri američka generala koji organiziraju napad na Hammas, a oni su: Frizer, Dajton i Gonz. Oni su planirali akciju protiv pokreta Hammas na Zapadnoj obali, kako bi onemogućili njegovo kretanje, a krajnji cilj je da se to iskustvo prenese i na Gazzu. Dodao je da je ova agresija bila planirana još prije isteka primirja na više od godinu dana, pa čak i od prvog dana povlačenja iz pojasa Gazze od prije nekoliko godina.
Cilj ovog napada na Gazzu, kako kaže Nezzal, bio je da se u roku od tri dana pohvataju vođe Hammasa i da se izvedu iz Gazze.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Na kongresu koji je, kako smo prethodno naveli, trajao tri dana, prigodnim predavanjima obratili su se eminentni alimi današnjice, poput Nasira E-Omera, Abdurahmana Mahmuda, Hamida El-Alija, Muhammeda Zahla, Abdulaaziza Kamila, Jusufa El-Kardavija i drugih.
U svome pismu koje je poslao na Kongres, šejh Sefer El-Havali je poselamio ulemu, daije i mudžahide u Palestini. U pismu je između ostalog kazao: „Pobjeda u Gazzi se deseila kao što smo i očekivali i to nakon što su propale sve zastave; nacionalizam, socijalizam i druge mimo njih, a ostala je samo zastava islama.“
 
Dr. Muhammed El-Ahmeri u svome obraćanju je istakao da „nas Palestina nije oslobodila od nas samih, nego je ona i u stanju da nas ujedini“, navodeći za to kao dokaz riječi britanskog historičara Arnolda Tooynbija, koji je kazao da je Palestina, i pored svojih tragedija, u stanju da ujedini Arape.“
Zanimjivo je i izlaganje šejha Hamida El-Alija iz Kuvajta koji je osudio izdajničku politiku Fataha, a podržao Hammas i njegovu pravednu borbu. Između ostalog kazao je da je za dvadeset dana agresije i ubijanja u Gazzi rođeno više novorođenčadi nego što je poginulo Palestinaca, kao i to da je glavni ključ za riješavanje problema Islamskog svijeta Palestina, za koju je potvrđeno da ko njome  vlada, vlada i svijetom.

Nakon trodnevnog zasjedanja, na kraju je donešen i završni proglas kojeg je potpisalo 90 alima, daija i javnih ličnosti, predstavljajući na stotine prisutnih na Kongresu.
U proglasu, između ostalog, stoji:
„Hvala Allahu koji je uzvisio Svoju vojsku i pomogao robove Svoje, a porazio cioniste Židove i koji kaže: „A Naša obaveza je pomoći vjernike.“ I neka je salavat i selam na Vođu mudžahida, koji kaže: „Uvijek će skupina iz moga ummeta biti otvoreno na Istini i neće im nauditi oni koji ih bez podrške ostave, sve dok Allahova odredbane dođe.
Ovo je proglas islamskom ummetu, njegovoj ulemi, vladarima, narodima i u njemu čestitamo svim pripadnicima islama jasnu pobjedu koju je Uzvišeni Allah dao u zemlji Gazzi, zemlji ponosa i časti, protiv židova, cionističkih okupatora. Molimo Allaha da je učini početkom konačne pobjede kako za Palestinu, tako i za druge muslimanske svetinje.“

Proglasom su potvrđeni nepobitni izvještaji koji su vezani za Palestinu i Gazzu, a u kojima između ostalog stoji da je uspjeh koji su u Gazzi postigli mudžahidi i njihove strpljive i ustrajne porodice, ustvari, pobjeda postignuta Allahovom dobrotom i pomoći, a zatim uspostavom obaveze džihada. Istaknuto je da je ova jasna pobjeda otkrila dimenzije međunarodne i regionalne zavjere protiv mudžahida u Gazzi, kako na vojnom, tako i na političkom planu. Ta zavjera se ogleda u činjenicama da je postojala vojna suradnja oko blokade Gazze i zatvaranja njenih prijelaza, a posebno prijelaza Rafah.
Sve tačke proglasa daju bezrezervnu podršku Hammasu, kao legalno izabranoj vlasti, dok se povjerenje i podrška uskraćuju Fatahu, zbog optužbi da je surađivao u borbi protiv Hammasa, te da u svojoj borbi ne slijedi put Islama. Od Islamskog ummeta je zatražena svakovrsna pomoć i podrška koja treba da bude usmjerena Hammasu i ni jednoj drugoj strani.
Među 90 alima, mislilaca i javnih ličnosti koji su poptisali proglas najzjačajnija su slijdeća imena:
–    šejh Ahmed El-Gamidi (Saudijska Arabija)
–    Dr. Haris Sulejman Ed-Dari
–    Dr. Hakim El-Mutajri (Kuvajt)
–    Šejh Rašid El-Ganuši (Tunis)
–    Dr Šafi El-Hadžiri (Katar)
–    Dr. Ševket Karadži (Kosovo)
–    Šejh Abdulhajj Jusuf (Sudan)
–    Dr. Abdulaziz Kamil (Egipat)
–    Šejh Omer Sulejma El-Eškar (Palestina)
–    Daija Faris Muhammed (Danska)
–    Šejh Latif Es-Sei’di (V.Britanija)
–    Dr. Muhsin El-Avadži (S. Arabija)
–    Prof. Muhammed El-Ani (V.Britanija)
–    Dr. Mustafa Er-Rif (Maroko)
–    Dr. Velid Musa’id Et-Tabatabai (Kuvajt) i mnogi drugi.
Za mnoge, ovaj skup mnogo obećava, jer su se po prvi put, na jednom ciljano odabranom mjestu sakupili nezavisni islamski učenjaci, mislioci i ličnosti, digli svoj glas protiv agresije na Palestinu i učinili obećavajuće korake. Nije slučajno izabran Istanbul i Turska, jer mnogi od učesnika su naglasili da je za mjesto održavanja kongresa izabran Istanbul zbog činjneice da je on bio zadnja prijestonica Islamskog hilafeta, kao i zbog odvažnih stavova koje je u vezi sa Gazzom imao turski premijer Recep Tajjip Erdogan i turski narod.

 
Prvi put objavljeno: Petak, 20 Veljača 2009 05:43X