Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Japanska policija masovno nadzire muslimane

Policiji je zakonom dozvoljeno da prati i prikuplja podatke o svim pripadnicima muslimanske zajednice.

Zekerija Shokrani, mladić iz Maroka koji živi u Japanu više od dvadeset godina, nikada nije mogao pomisliti da će ga japanske vlasti gledati kao osumnjičenog za terorizam.

Shokrani je radio kao direktor jednog od najekskluzivnijih restorana u Tokiju, kojeg su posjećivali brojni ministri i Vladini zvaničnici. Štaviše, službenici sigurnosne službe zaduženi za zaštitu lica znali su ga kontaktirati prije dolaska kako bi ih uputio na ulaz i izlaz iz restorana, te kako bi koordinirali dolazak VIP ličnosti i njihov odlazak iz restorana.

Zekerijino ime našlo se među podacima koji su iz dosjea japanske policije procurili na internet 2010. godine, a sadržavali su približno stotinu dokumenta koji ukazuju na to da je policija obavljala intenzivan nadzor nad 72.000 muslimana u Japanu, koji su nazvani „osumnjičenim“.

Nadzor je obuhvatao njihove lične podatke, kao što su kopije dokumenata, bankovnih računa te detalje o kretanju i putovanju. Podaci su također pokazali da je policija u pojedinim slučajevima postavljala i skrivene kamere za videonadzor unutar džamije u Japanu te slala tajne agente da se infiltriraju u islamska udruženja i radnje u kojima se prodaje halal hrana za muslimane.

Policijski nadzor nad pojedinim osumnjičenim muslimanima čini se kao normalna stvar, s obzirom na sve rašireniju pojavu islamofobije koja je zavladala svijetom. Međutim, sigurnosna kontrola koju provodi japanska policija nad 72.000 muslimana u državi u kojoj broj muslimana ne prelazi 100.000, pokazuje da je proces praćenja sistematičan i da podliježe sistemu u kojem se svaki musliman smatra osumnjičenim dok se ne dokaže suprotno.

Uspješno tužili policiju

Jedna od japanskih izdavačkih kuća objavila je informacije japanske policije u formi knjige, koja je prodata u hiljadama primjeraka u rekordnom roku. To je nagnalo Zekeriju i ostalih 16 osoba da podignu tužbu protiv izdavačke kuće sa zahtjevom da povuče knjigu iz prodaje i protiv policijske službe u Japanu zbog narušavanja njihove privatnosti.

Grupa japanskih pravnika je, također, tužila japansku policiju, koja predstavlja centralnu vlast. U tužbi se navodi da su operacije nadzora kojima su podvrgnuti svi muslimani u Japanu isključivo temelje na vjerskoj pripadnosti te da su u suprotnosti sa duhom i zakonima japanskog Ustava koji pojedincima jamči lične slobode i privatnost.

U 2014. godini, Zekerija i njegovi prijatelji dobili su parnicu protiv policije, prilikom čega je sud zaključio da policijski podaci nanose štetu strani koja je podigla tužbu i krši njihovu privatnost. Policiji je naređeno da im isplati odštetu u iznosu od oko 90.000 dolara, međutim sud smatra da je policijska prismotra muslimana „u skladu sa zakonom“ i da ne krši Ustav, zbog čega su advokati podnijeli žalbu na presudu pred Vrhovnim ustavnim sudom.

Vrhovi ustavni sud je potvrdio presudu Okružnog suda u Tokiju 31. maja ove godine i odobrio zakon na osnovu kojeg se policiji dozvoljava da prati sve pripadnike muslimanske zajednice u državi. Na taj način je sud dao policiji nadležnost da slobodno prikuplja podatke o osobama samo zato što su muslimani.

Razočarenje

U intervjuu za Al Jazeeru, Shokrani je kazao da je razočaran odlukom Vrhovnog suda.

„Mi nismo protiv napora policije da sačuva sigurnost i stabilnost Japana, ali ne prihvatamo da se to čini na način kojim se krše naša prava. Oni nas smatraju osumnjičenim samo zato što smo muslimani, čak se i na našu djecu gleda kao na potencijalne osumnjičene, a pod prismotrom su čim navrše 15 godina.

“Dokumenti koji su procurili u javnost uistinu pokazuju da je policija nadzirala oko 1.600 muslimanske djece.”

Operacije nadzora nisu bile ograničene samo na strance, nego su, također, obuhvatale i japanske muslimane.

Japanska policija nije komentirala odluku Vrhovnog ustavnog suda, ali je uputila Al Jazeeru na izjavu jednog od policijskih zvaničnika, objavljenu 2014. godine, u kojoj se kaže: „Policija prilikom prikupljanja podataka u cilju borbe protiv terorizma poduzima korake u okviru japanskog zakona“.

Advokat Makoto Iwai, jedan od učesnika u tužbi protiv nadzora nad muslimanima, rekao je za Al Jazeeru da „japanska policija nastavlja i dalje provoditi masovne prismotre muslimana. Pristižu mi brojne informacije od muslimana da su izloženi policijskom uhođenju, a ja ih ohrabrujem na podizanje tužbe protiv policije kako bi se to zaustavilo.“

Očekuje se da će doći do povećanja broja slučajeva policijske prismotre muslimana nakon nedavne „terorističke akcije“ koja se dogodila u Dhaki, glavnom gradu Bangladeša, u kojoj je život izgubilo oko dvadeset osoba, među kojima i sedam Japanaca.

Fadi Salameh (Al Jazeera)
X