Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Izraelski upad na brod za Gazu neće sakriti istinu

Novinari Al Jazeere koji su pratili Flotilu sloboda III na putu ka Gazi, prenijeli su detalje brutalnog napada izraelskih snaga.

Nakon puštanja na slobodu i sigurnog povratka, Mohammed al-Baqali i Ammar Hamdan, dvojica novinara Al Jazeere koji su pratili Treću flotilu slobode na putu prema Gazi, prenijeli su detalje napada izraelskih snaga. Kažu kako su oteti na pučini te su istakli ustrajnost da nastave s misijom prenošenja istine bez obzira na cijenu.

Prema Mohammedu al-Baqaliju, reporteru Al Jazeere koji je išao kao pratnja humanitarnim brodovima, napad na brod u međunarodnim vodama smatra se piratskim napadom i ozbiljnim kršenjem međunarodnog prava. On je ispričao dio onoga što se dogodilo, rekavši da se brod nalazio na otprilike 100 kilometara udaljenosti od međunarodnih voda kada im je izraelska mornarica presjekla put.

Zahtijevali su od njih da zaustave brod i da se posada sama preda. Nakon što je kapetan broda odbio odgovoriti na taj zahtjev, vojnici su upali na brod i počeli udarati sve one koji su se nalazili u komandnoj kabini. Dodaje da su putnici odvedeni u grad Ashdod, gdje su podvrgnuti detaljnom pretresu i istrazi, nakon čega su im okupatorski vojnici oduzeli sve što su imali sa sobom, poput mobitela, računara i kartica. Zatim su prebačeni u zatvorske ćelije gdje su čekali na deportaciju.

Zatvor i deportacija

Reporter Al Jazeere objašnjava da su izraelske snage, za vrijeme provođenja istrage, optužili novinare za kršenje zakona, prilikom čega su ih obavijestili da neće ispoštovati njihovo pravo da pozovu advokata tokom istrage. Također su odbili i njegov zahtjev da, preko šefa dopisništva Al Jazeere u Jerusalemu, kontaktira ovu medijsku kuću.

S druge strane, Ammar Hamdani, producent i snimatelj Al Jazeerine ekipe koji je dokumentirao ovo putovanje, rekao je da su ih izraelski vojnici prisilno zarobili i držali na suncu i otvorenom moru skoro 12 sati. Dodao je da su izraelske vlasti “izgubile nerve” nakon što je medijski materijal Al Jazeere sa broda dospio u javnost, naročito slike izraelskih vojnika kako upadaju na brod.

“Bezuspješno su me pokušavali natjerati da priznam gdje se nalaze slike. To ih je nagnalo da me ucjenjuju i više od pet puta elektronski pretraže. Njihova surovost i nemoralnost došla je dotle da su me slikali i golog”, rekao je Hamdani.

Kaže da je jedan od oficira izgubio živce i počeo vikati na svoje vojnike, govoreći kako je snimatelj progutao memorijsku karticu kamere i da će je vjerovatno izbaciti iz svog stomaka kada ga puste na slobodu.

Mustafa Souag, vršitelj dužnosti generalnog direktora medijske mreže Al Jazeera, kaže da je Izrael prekršio nekoliko međunarodnih zakona i normi otmicom novinara koji su radili svoj posao na mirnom i nenaoružanom brodu, koji se nalazio u međunarodnim vodama i kretao u pravcu Gaze u humanitarne svrhe.

Kršenje novinarskih prava

Generalni direktor Al Jazeere uputio je poziv međunarodnoj zajednici da zajedničkim snagama pruže zaštitu novinarima koji obavljaju svoj posao i medijski prate humanitarne akcije. Dodao je kako “sâmo puštanje na slobodu naših kolega nije dovoljno sve dok se ne vrate i njihove lične stvari i oprema koja je oduzeta te da je svako od nas dužan raditi na tome da se objelodani kršenje novinarskih prava od strane Izraela.”

Podsjeća da ovakvo nasilje nije prvo takve vrste. Pripadnici izraelskih snaga su i ranije preuzimali kontrolu nad humanitarnim brodovima za Gazu i kidnapirali novinare koji su se nalazili na njima. Također su privodili i aktiviste, političare i novinare koji su učestvovali u tim akcijama, poput Al Jazeerinih novinara Jamala El-Shayyala, Osmana Batirya, Mohammeda Fala, Alija Sabrija, Andrea Khalila, Osemh bin Saleh i Abbasa Nassera, koji su kasnije pušteni na slobodu, iako su samo obavljali svoj novinarski posao.

Al-Baqly je komentirao da je posljednji napad i sve ono što se dešavalo “bio pokušaj da se počini zločin bez svjedoka, no to nas neće spriječiti da nastavimo svoju novinarsku misiju prenošenja istine, objektivno i korektno, bez obzira na cijenu.”

“Pa čak i ukoliko je cijena toga ono što se dogodilo meni, kada sam u odsutnosti osuđen na zabranu ulaska u okupiranu Palestinu sljedećih deset godina”, zaključio je Hamdani.  

(Al Jazeera)
X