Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Islam i obilježavanje nove godine

Hatib: Nezim Halilović Muderris
Braćo i sestre u islamu! Danas 16. muharrema 1431.H., 01. januara 2010. godine, hutbu sam naslovio sa Islam i obilježavanje Nove godine. Sva slava i čast pripadaju Allahu, subhanehu ve te’ala, Onome koji je danom stvaranja nebesa i Zemlje odredio računanje vremena i koji je ovaj naš mjesec muharrem u kojem se nalazimo, učinio jednim od četiri Sveta mjeseca, pa bojmo se Allaha, subhanehu ve te’ala, u njemu i tražimo od Njega za nas oprost i uputu za ovaj zalutali narod!
Govorim na pomenutu temu u 1. danu Nove 2010. godine, danu koji je sinoć najavljen uz: alkohol, drogu, blud, muziku, pucnjavu, psovku i druge vidove nemorala, koje je islam strogo zabranio i onima koji ih čine nagovijestio tešku kaznu.
U Novogodišnjoj noći neki Bošnjaci ispucaju više nego što su ispucali u odbrani Republike Bosne i Hercegovine. U toj noći su puni restorani i noćni klubovi i u toj noći šejtan caruje, presretan što ga slijede ili čak pretiču šejtani od ljudi…
Eto, tako je prošla „Najluđa noć“, kako je moderni muslimani i nemuslimani nazivaju, noć u kojoj je glavni grad Bosne i Hercegovine sav gorio od pirotehnike. Tako se ludovalo u gradu 10 000 šehida, gradu velikih znanih i neznanih junaka, gradu u kojem su samo prije nekoliko godina tekle rijeke šehidske krvi, gradu u kojem je ubijano sve što je imalo veze sa islamom, gradu u kojem su proteklih godina deložirane šehidske porodice i ratni vojni invalidi, a te iste stanove nakon kupovine u bescijenje, prodali za velike pare oni koji su napadali ovaj grad i ovu zemlji i koji je nikada nisu doživljavali kao svoju, već kao dio jedne od dvije susjedne zemlje, grad u kojem žive nezaposleni borci, dok autobusima i kombijima sa Pala i Sokoca dolaze drugi da rade u državnim institucijama, a škole i fakultete su završavali po fakultetima širom istočno-bosanskih šuma, gradu u kojem mesom godinama zajedničke institucije snabdijevaju zločinci iz RS-a i td… Eto u tom gradu se slavi Nova godina i to na najprimitvniji način.

Kaža Allah, dželle še’nuhu, u 189. ajetu Sure El-Bekare:”Pitaju te o mlađacima. Reci: “Oni su ljudima oznake o vremenu i za hadžiluk. Ne iskazuje se čestitost u tome da sa stražnje strane u kuće ulazite, nego je čestitost u tome da se Allaha bojite, da biste postigli ono što želite.“
Mlađaci su najbolji način računanja vremena, jer oni daju vizuelnu potvrdu vremena.  
Bošnjaci su u proteklom stoljeću, u vrijeme Komunističke Jugoslavije, a evo i u ovoj modernoj Bosni i Hercegovini pored mnogih neislamskih praznika, obilježavali i još mnogo njih obilježava, Novu godinu.

Obilježavanje Nove godine se ranije nametalo u školama, radnim organizacijama i u svim segmentima društva, ukrašavale su se jelke, dočekivao se Djeda mraz (Sveti Nikola) i sve je bilo u znaku tog velikog neislamskog praznika.
U to vrijeme je obilježavanje Bajrama bilo zabranjeno, osim u krugovima džamija i porodičnih kuća. Muslimani koji su u to vrijeme radili u radnim organizacijama su imali velike probleme, što su prisustvovali klanjanju Bajrama ili što su klali kurbane, te su zbog toga degradirani i šikanirani, a oni koji su bili članovi Saveza Komunista su bili iščlanjivani.
Hvala Allahu, dželle še’nuhu, to je vrijeme iza nas, ali su iz tog vremena ostali neki neislamski običaji, koji su postali sastavnim dijelom života i koje prakticira ne tako mali broj Bošnjaka.

Kao rezultat toga je i pokušaj da se u obdaništa u Sarajevu po svaku cijenu uvede Djeda mraz, koji je kršćanski simbol. Zbog toga je proteklih dana u medijima bila žestoka kampanja protiv direktorice JU “Djeca Sarajeva”, koja je kazala da Djeda mraz nije dio bošnjačke tradicije, ali da ga mogu imati oni koji žele, a oni koji ne žele ne moraju. Žalosno je da je ista nakon toga ostala usamljena, a da se žestoka kampanja vodila pod nazivom „I Djeda mraza ubijaju, zar ne!?“ Isto kao da smo mi Bošnjaci ubice, koje ubijaju sve redom, pa eto postoji opasnost da i Djeda mraz bude ubijen, a nije tako. Mi nismo ubice i zločinci, jer nam to islam zabranjuje i mi ne ugrožavamo prava drugih, ali tražimo da se poštuju i naša prava.
Neki dan jedan brat primijeti da u prodaji za Bajrame nema petardi, te da se oni koji ih prodaju ili koriste kažnjavaju predviđenim zakonskim kaznama, dok taj slučaj nije za Božiće i Novu godinu, kada se na javnim mjestima bez ograničenja prodaju petarde sa snažnim zvučnim efektom, pa čak i razornom moći, a nadležni organi tada ne reagiraju…
 
Mi pripadnici ummeta Poslanika, sallallahu ‘alejhi ve sellem, imamo dva Bajrama, kao dva mubareka, koje možemo obilježiti u granicama islamskih propisa. O tome govori slijedeća predaja:  
Prenosi Enes, radijallahu ‘anhu.: «Kada je Allahov Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, došao u Medinu zatekao je ashabe kako se u dva dana zabavljaju, pa je upitao: „Koja su ova dva dana?“ Rekoše: „Mi smo u džahilijetu obilježavali ova dva dana.“ Pa je Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem, rekao: „Allah vam ih je zamijenio boljim danima od njih: Kurban i Ramazanskim bajramom.“ (Ebu Davud)
Vjernici niti u jednom trenutku ne smiju izgubiti vezu sa svojim Gospodarom i oni kada se vesele, to čine u granicama dozvoljenog. Kaže Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem.:
Prenosi Ibn Omer, radijallahu ‘anhu, da je Poslanik, sallallahu ‘alejhi ve sellem, rekao: „Onaj ko oponaša jedan narod, njemu i pripada.“ (Abu Davud)

Braćo i sestre, ovaj hadis izjednačava one koji oponašaju druge i one koji su predmetom oponašanja, pa zato dobro zapamtimo ovaj hadis i ne dozvolimo da u bilo čemu lošem oponašamo druge narode i pojedince!
Kaže Abdullah ibn Amr, radijallahu ‘anhu: «Ko bude gradio kuću u mnogobožačkom mjestu (a ima drugi izbor), ko bude slavio njihove praznike i proslave i bude ih oponašao do svoje smrti, sa njima će biti proživljen na Sudnjem danu.»
Čuveni hanefijski učenjak, najpoznatiji komentator Ebu Hanifinih djela, Ali El-Kari je naglasio da je veličanje nemuslimanskih praznika put u nevjerstvo – kufur. (Komentar Fikhi-l-Ekbera, 186. str.)

Braćo i sestre! Ne dozvolimo da nas prokleti šejtan zavede, nakon što smo posvjedočili da smo muslimani! Ne obilježavajmo Novu godinu, već je razumimo samo kao mehanizam računanja vremena i tako postupimo: mi, naše porodice, rodbina, komšije i prijatelji i tšo više spominjimo Allaha, subhanehu ve te’ala, u ovim danima muharrema, jednom od četiri Sveta mjeseca!  
Gospodaru, pomozi ugroženim da ostvare svoja prava, oslobodi ummet od okupatora i od nasilnih vladara, ne iskušavaj nas sa onim što nećemo moći podnijeti, učini nas sigurnim za veličanje Tvoga imena, ne dozvoli da nas nevjernici nikada ponize, niti poraze, budi nam milostiv na Sudenjm danu i počasti nas u džennetu društvom poslanika, iskrenih, šehidima i dobrim ljudima!

 
Sarajevo: 16. muharrem 1431.H ./      01. januar 2010. god.                     
Hutba: Džamija Kralj Fahd
Nezim Halilović Muderris
 
X