holandija

Islamofobična histerija nakon što je voditelj uzviknuo ‘Allahu ekber’

Holandski mediji i islamofobici su doslovno poludjeli jer je TV voditelj, musliman, Ajouad El Miloudi uzvikivao Allahu Ekber prilikom vožnje na roller coasteru u popularnom TV programu ‘William Wever’.
Dvanaestogodišnji dječak je želio da sazna kako izgleda vožnja roller coasterom te je  El Miloudi odveo dječaka u zabavni park, a onda i na vožnju roller coasterom. Prilikom vožnje El Miloudi je  uzviknuo Allahu Ekber jer je vožnja bila previše uzbudljiva.v
Prema parlamentarcu Wildersove stranke krajnje desnice Stranke za slobodu (PVV) Martinu Bosma ovakve riječi su potpuno neprihvatljive i nisu pogodne za javno emitovanje.
“Ovakve vrste riječi treba držati dalje od djece. Ovo je posljednja stvar koju ljudi čuju prije nego ih ubiju u ime Allaha”, tvrdi ovaj islamofob.

Bosma je za De Telgraf tvrdio da će postaviti poslaničko pitanje ali sada tvrdi da se toga ne sjeća. “PVV neće postaviti poslaničko pitanje’ kazao je on.

Glasnogovornica KRO NCRV koja emituje program kazala je kako ne smatraju da su pređene granice. “Allahu Ekber nije nimalo kontraverzan niti opterećujući termin”, kazala je ona.

(Islambosna.ba)

Print Friendly  Islamofobična histerija nakon što je voditelj uzviknuo 'Allahu ekber' pf button bothX