Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Hrabri Bošnjaci na braniku vjere i domovine

Hatib: Nezim Halilović Muderris

Braćo i sestre u islamu! Današnja hutba nosi naslov Hrabri Bošnjaci na braniku vjere i Domovine.

Ali prije nego pređem na zadatu temu dijelim sa vama svoju tugu zbog najnovijeg genocida i zločina protiv čovječnosti, koji je zločinački Assadov režim počinio posljednjih dana u Idlibu, u Siriji, u kojem je kao posljedjica korištenja hemijskog oružja i to nervnog plina ubijeno preko stotinu civila, među kojima je najviše djece, a povrijeđeno je preko pet stotina civila.

Gdje su međunarodne institucijie i gdje su uspavane vlade muslimanskih zemalja da intervenišu i zaustave daljnje ubijanje muslimana Sirije i njihovo raseljavanje, a do sada je preko 12 miliona sirijaca napustilo Siriju? Na žalost dvoličan i nemaran odnos međunarodnih institucija prema Siriji je prije više od dvije decenije bio na sceni i u našoj Domovini.

Naš Gospodar nas u 190. ajetu Sure El-Bekare uči:

وَقَاتِلُوا فِي سَبِيلِ اللَّهِ الَّذِينَ يُقَاتِلُونَكُمْ وَلاَ تَعْتَدُوا إِنَّ اللَّهَ لاَ يُحِبُّ الْمُعْتَدِينَ

I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpočinjite borbu! Allah doista ne voli agresore!

Ovo je naredba Allaha, dželle še’nuhu, i mi je slušamo i pokoravamo joj se i oko nje ne smijemo polemisati, ako smo iskreni mu’mini.

Vjera islam je temelj zdrave društvene zajednice i ona je kroz historiju bila ključna u pogledu izgradnje morala bosanskog vojnika. Taj nesalomljivi bosanski ratnik se stoljećima žrtvovao i ginuo za tuđe interese diljem svijeta i uvijek je pokazivao iznimnu hrabrost, moral i ponos! On se nije borio za činove, ordene, pohvale, ratni plijen, povlašten status u društvu i slično, jer se plašio da njegova borba ne bude ukaljana nekim prizemnim ciljevima i samim time ne bude dvolična, a Allah, azze ve dželle, prima samo dobra djela koja se čine isključivo u Njegovo, subhanehu ve te’ala, ime.

On čak nije mario ni gdje će biti ukopan, jer su mu vjera i čast bile na prvom mjestu, a vjera islam propisuje da se šehidi kopaju tamo gdje postignu šehadet. On se borio goloruk, sa sabljom, topuzom, lovačkom ili improvizovanom puškom, ali i sa tenkom, haubicom, flakom, boforsom i minobacačima koje je zarobljavao. On je bježao od činova, a bio na čelu bataljona, četa, vodova i odjeljenja. On je bio anti-fašista u svakom vremenu i nije se dao pokolebati. On nikada nije bio na pogrešnoj strani! On nije ubijao zarobljenike i nedužne ljude, nije pljačkao i uništavao tuđa imanja i usjeve i nije ugrožavao sigurnost drugih ljudi, jer mu to vjera zabranjuje.

 Vjera islam je oplemenila bosanskog ratnika i učinila ga po svemu posebnim. Ona mu je dala posebno mjesto u Osmanskoj vojsci, u vojsci Austre-Ugarske monarhije i drugim vojskama u čijim redovima se borio.

U čuvenoj bitci Čanakkale u Turskoj, u martu 1915. godine učestvovalo je 15700 Bošnjaka dobrovoljaca, koji su pokazali posebnu hrabrost, a većina je bila mlađa od 24 godine.

Kada sam prije nekoliko godina bio u Dolini Soče, u Sloveniji, gdje sam posjetio šehidsko mezarje šehida IV Bošnjačke regimente, u kojem su šehidi ukopavani pojedinačno, po dvojica, trojica, pa čak i po sedamdeset šehida, na njihovim kaburima su tada bili metalni krstovi na kojima su pisala imena šehida, a sve su to bila prepoznatljiva hercegovačka prezimena. Poslije su na inicijativu Nedžada Grabusa, muftije ljubljanskog krstovi zamijenjeni nišanima.

Vodič nam je ispričao neke anegdote za hrabre Bošnjake, koji su bili na najžešćoj liniji prema Talijanima. Kazao je da su bili polijeni i da im je bilo mrsko da obilaze veliku planinu, kako bi izašli na položaje, te im je austrijska komanda uradila metalne viseče merdevine, kojim su se penjali na liniju. Nisu se nikada povlačili ili predavali i austrijski vojnici su izbjegavali da budu sa njima u jedinici, jer nisu dali da se bježi. Jedne prilike su Talijani žestoko napadali, a Bošnjaci im nisu uzvraćali. Kada je pretpostavljena austijska komanda tražila informaciju šta se dešava, komandant je po kuriru poručio: „Sve je u redu! Nisu nam još izvadili huju! A pokazaćemo mi njima ko su Bošnjaci!“

U Kasarni u Dolini Soče je bila vojna džamija, u kojoj su Bošnjaci klanjali propisane vaktove. Nakon njihovog premještanja na drugu liniju, austijski vojnik koji je svakodnevno slušao ezan i naučio ga napamet, nastavio je svaki vakat oglašavati ezanom, kako bi Talijani mislili da su Bošnjaci još tu, a austrijski vojnici koji su ostali na liniji su na glavama nosili fesove, kako bi zavarali neprijatelja.

I u II Svjetskom ratu ključnu ulogu su uz Allahovu, azze ve dželle, pomoć u odbrani i oslobađanju Republike Bosne i Hercegovine, ali i susjednih republika odigrali neustrašivi Bošnjaci.

A najsvijetliji primjeri hrabrosti Bošnjaka su demonstrirani u posljednjoj oružanoj agresiji, u kojoj smo se uz Allahovu, subhanehu ve te’ala, pomoć suprostavili vojno nadmoćnijim susjednim zemljama i njihovim mnogobrojnim pomagačima i sponzorima, pa i stranim plaćenicima, kada smo im održali lekciju iz predmeta pod nazivom „Bošnjaci su inša-Allah neuništivi“!

Mi pripadnici Armije i MUP-a Republike Bosne i Hercegovine smo našem predsjedniku Aliji Izetbegoviću bili inspiracija da kaže: „Kada putujem u Evropu nikada ne hodam sagnute glave, zato što mi nismo ubijali djecu, žene niti starce i zato što nismo napali niti srušili niti jednu bogomolju.“

I kazao je: „Klali su nas, žene i djeca su nam ubijana, džamije nam spaljene, ali mi nećemo ubijati ženu i djecu, nećemo paliti crkve. Jer knjiga koju poštujemo nam to zabranjuje.“

A kako je snažna i ova njegova poruka: „Sačuvana Saborna crkva u Sarajevu i srušena džamija Ferhadija u Banjaluci, govore sve o nama i njima. Ovi kameni svjedoci ne lažu i mogu stati nasuprot sve njihove propagande.“

Naš rahmetli predsjednik nas podsjeća: “Mi smo svijetu priredili dva šoka. Prvi je bio taj naš otpor, naša žilavost. Očekivali su da ćemo biti razbijeni za dvadesetak dana. A grmljavina našeg otpora čula se do neba. To „čudo bosanskog otpora“ potpuno neočekivanog, kad mi ne samo da nismo poraženi i ne da se uspješno opiremo nego smo, hvala Bogu, svaki dan sve jači, dok je neprijatelj, iako jak, svaki dan sve slabiji. U ovom ratu skoro svi zakoni rata su poraženi sa njihove strane, ne sa naše. Drugi šok, je taj da se kultura ili ljudskost našla na našoj, a ne na njihovoj strani. Ako će već neko rušiti bogomolje, mostove, kulturne spomenike, ubijati žene i djecu, Evropa bi to očekivala od Bosanaca. Zašto? Pa tako je pisalo u njenim knjigama, to su te zablude širene stotinama godina. Mi smo za njih bili poludivlji svijet, porijeklom s Istoka, Azijati neki. Ali dogodilo se upravo da su oni od kojih su očekivali kulturu, narodi evropske provenijencije, ubijali nejač, rušili džamije, mostove. Mi to nismo radili.”

Braćo i sestre, budimo ponosni na našu vjeru, Domovinu, narod i na naše neustrašive Bošnjake, a posebno naše plemenite šehide koji su od nas bili hrabriji, bliži i draži svome Gospodaru, Koji ih je počastio tom velikom titulom šehida, a kako stoji u hadisu: وَيُوضَعُ عَلَى رَأْسِهِ تَاجُ الْوَقَارِ، الْيَاقُوتَةُ مِنْهَا خَيْرٌ مِنَ الدُّنْيَا وَمَا فِيهَا  „…njemu (šehidu) će (na Sudnjem danu) na glavu biti stavljena kruna dostojanstva, na kojoj je samo jedan dragulj bolji od dunjaluka i svega što je na njemu…“ (Tirmizija) I govorimo istinu i samo istinu, jer će ona bez imalo sumnje inša-Allah pobijediti! I pričajmo i pišimo o našoj svjetloj historiji i prozivajmo zločince i insistirajmo na njihovom kažnjavanju!

I neka iz hrabrosti naših Bošnjaka naši političari i naše vođe nađu inspiraciju da u svojoj političkoj borbi za našu cjelovitu Domovinu Bosnu i Hercegovinu budu odlučniji i hrabriji i neka znaju da samo kao takvi imaju pravo na našu svesrdnu podršku i pomoć!

Gospodaru, učvrsti nas na putu islama! Pomozi našoj ugroženoj braći i sestrama ma gdje bili, a posebno onima u Palestini, Siriji, Iraku, Burmi, Jemenu, Libiji i Egiptu! Sačuvaj nas od zla Tvojih i naših neprijatelja! Nagradi obećanom nagradom naše šehide i sve borce koji su sa šehadetom branili i oslobađali našu Domovinu! Nagradi najboljom nagradom porodice šehida za njihov sabur i sastavi ih sa šehidima u Džennetu! Kazni zločince zasluženom kaznom i ostavi ih bez pomena i poroda i zameti im svaki trag! Spletke neprijatelja naše Domovine vrati na njih i zabavi ih njima samima! Smiluj se našim umrlim roditeljima i precima koji su na nas prenijeli svjetlo Dina! Uputi našu djecu i potomke i učini ih prvacima ummeta i radostima naših očiju i srca! Budi nam Milostiv na Sudnjem danu i počasti nas u Džennetu društvom poslanika, iskrenih, šehida i dobrih ljudi!

وَالسَّلاَمُ عَلَيْكُمْ وَرَحْمَةُ اللَّهِ!
X