Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

“Hadžijski selfiji” – narušavanje svetosti islama?

Piše: Muhamed Ikanović

Zahvaljujući napretku tehnologije, fenomen selfija postao je veoma raširen i prisutan na internetu, a ovu pojavu popratile su razne stručne i nestručne analize, u kojima su selfiji, s jedne strane, okarakterizirani kao pozitivna pojava, a, s druge strane, kao negativnost. Realno gledajući, možemo reći da je pojava selfija protkana i pozitivnostima i negativnostima, a ovo drugo svakako je, nažalost, izraženije jer se na taj način prenose negativni trendovi, poput razgolićavanja.

Svima je i više nego jasna opasnost koja se krije iza selfija, sa jednog aspekta, jer na taj su način osobe koje su pravile selfije u trenutku kada nisu zrelo razmišljale zapravo otvorile jedna od vrata ucjene dijeleći ih sa onima s kojima to ni u kojem slučaju nisu smjele dijeliti.

Obaveza svih nas, a posebno odgajatelja i pedagoga, jeste da mlade upozoravamo na tu negativnu pojavu. Osnova problema ogleda se u tome što te trendove šire osobe koje su na jedna način uzor mladima, poput raznih muzičara, glumaca i drugih poznatih ličnosti.

Fenomen selfija poznat je muslimanima koji aktivno sudjeluju na društvenim mrežama, ali ono što je izazvalo posebnu pažnju kada su u pitanju selfiji muslimana jeste tretiranje ove pojave u negativnom kontekstu, odnosno određeni kvaziautori na informativnim internetskim portalima pojavu “hadžijskih selfija” nastoje iskoristiti u svrhu vrijeđanja i ismijavanja muslimana i muslimanskih svetinja. Naime, pregledajući informativne internetske portale naišao sam na tekst u kojem se pravi osvrt na masovnu pojavu selfija na hadžu. Ne treba nešto mnogo razmišljati da bi se zaključilo da je u pitanju portal koji na sve moguće načine provocira svojim tekstovima ostavljajući čitaocima mogućnost komentara na tekstove, u kojima možemo naći jednu raznolikost metoda ismijavanja i vrijeđanja islamskih svetinja.

Kada se realno sagledaju sve činjenice, svaki normalan čovjek se zapita: Otkud sad da se jedan takav portal brine o tome da li se tim selfijima sa hadža omalovažava ta sveta dužnost?

Kao i svaki tekst koji se imalo dotiče islama i muslimana, i tekst sa navedenog portala ispunjen je desetinama uvredljivih komentara o islamu i muslimanima, iz čega se olahko može zaključiti da je to samo još jedan način strateške provokacije na račun islama i muslimana.

U Bosni je vrijeđanje islama i muslimana postalo umjetnost. Nekada imate utisak da se pojedinci ne bave ničim drugih osim izmišljanjem metoda provociranja i vrijeđanja.

Od tolikih negativnih pojava, koje narušavaju i vrijeđaju islamske svetinje, “hadžijski selfiji” postadoše problem u Bosni.

Svima je kristalno jasno da ovakvo problematiziranje selfija sa hadža nije motivirano nikakvom brigom ni zaštitom islamskih svetinja, nego se iza toga krije nešto sasvim drugo. Iza dušebrižništva portala koji objavljuju negativne tekstove o selfijima sa hadža krije se želja za ubijanjem ponosa koji muslimani osjećaju u pogledu svoje vjere i njenih temelja i simbola. U Bosni se naučilo da se musliman ne treba ponositi svojom vjerom, a mi svjedočimo da je sve veći broj onih koji se ponose svojom vjerom. Problem je što je ovih dana internet bio preplavljen vijestima, slikama i reportažama o hadžu. Iz godine u godinu sve je veći broj onih koji žele da obave ovu svetu islamsku dužnost. Onaj koji dobije priliku da posjeti ova mjesta i izvrši ovu dužnost želi da sa sobom ponese što više detalja, a fotografija je jednostavan način, bez obzira na to da li se neko slikao iz razloga da se pokaže drugima i pohvali, ili zbog toga što je sretan ili ponosan na to što je jedan od onih koje je Allah počastio posjetom ovih mjesta. Mi ne znamo šta su čije namjere, ali treba da imamo najljepše mišljenje o tim ljudima i da pokušamo razumjeti zašto to rade.

Onaj ko je imao priliku da obavi hadž vrlo dobro zna kakav je bio osjećaj prvi puta ugledati Kabu, tavafiti oko nje, biti na Arefatu, bacati kamenčiće i prisjećati se onih koji su kročili na tim mjestima, kao što je naš Poslanik, sallallahu alejhi ve sellem.

A tim tzv. dušebrižnicima poručujemo da se ne brinu o islamski svetinjama i njihovom skrnavljenju, jer ovaj ummet ima dovoljno uleme koja je kompetentna da upozorava na takve pojave.
X