Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Drama u džamiji

Kada je završio s namazom i propisanim zikrom poslije namaza, pošao je da izađe iz džamije, međutim, čovjek koji je klanjao do njega uzeo ga je za ruku, pomogao mu da ustane i poselamio ga, dok se na njegovom licu zrcalila radost i gostoljubivost, koja je saputnik sposobnom daiji. Znao je kako da uspješno otpočne dijalog i nije htio da mu promakne prilika.

“Allah te nagradio i hvala ti! Drago mi je da sam te vidio u džamiji! Musliman želi bratu muslimanu ono što želi i samom sebi.”

“I tebe da Allah nagradi! Ali kada je to dolazak u džamiju bio nečiji monopol? Da li je moje prisustvo u džamiji bilo nešto čudno ili iznenadno, pa da zbog toga obznaniš svoju radost?”

“Ja tako imam običaj da se radujem zbog tuđeg dobra, zbog toga sam htio da ti skrenem pažnju na neke propuste u namazu, naročito zbog toga što se ti trudiš da upotpunjavaš svaki sunnet.”

“Hajde, reci šta želiš!”

Ove je riječi jedva izustio, ali “daija” to nije primijetio, nego je počeo da nabraja i navodi svoje primjedbe objašnjavajući kako treba stajati u namazu, šta je ispravno na sjedenju, rukuu, sedždi i drugim dijelovima namaza, tako da je čovjeku kojem se obraćao nabrojao tačno deset propusta vezano za namaz koji je upravo klanjao.

Svoj je govor završio riječima: “To je tih čitavih deset primjedbi!”

Njegov sagovornik okrenu se prema njemu i onako grubo mu postavi pitanje: “A šta je s tobom?”

“Ja, hvala Allahu, imam običaj da poslušam savjet jer znam da sam čovjek i da pogriješim i da nisam melek, niti alim ili fakih, ja sam običan čovjek, i nadam se da nema nečega što bi me spriječilo da prihvatim istinu. Tako me jednom prilikom jedan moj učenik posavjetovao, pa sam prihvatio savjet od njega i zahvalio mu se.”

Njegov je sagovornik osjetio da je pun skrivene oholosti, da često upotrebljava “ja”, tvrdi da je čovjek kao da je to na što ukazuje toliki problem da to mora potvrditi, negira da je melek i iz skromnosti ne pripisuje sebi znanje, ukazuje na svoju jednostavnost, rječito govori nadajući se da ne postoji nešto što bi ga spriječilo i udaljilo od prihvatanja ispravnog…, negira da je učenjak a nesvjesno priča o svojim učenicima, što govori o tome da je učitelj i šejh.

Zar se čovjek može više pohvaliti od ovoga, ali to je pohvala premazana skromnošću i ovakav negativan prilaz duši veoma je teško otkriti i liječiti.

Kada primijetiš da se nečija duša nalazi u ovakvom stanju, tada trebaš pokušati da njegov pogled usmjeriš u duševne dubine njegovog unutarnjeg razuma, da povede brigu o sebi, da uoči sklonost svoje duše ka samouljepšavanju i oholosti, trebaš mu sugerirati da ne koristi dvostruke aršine u sagledavanju sebe i drugih, da se ne postavlja različito prema onima koje voli i prihvata i prema onima koje mrzi i s kojima se ne slaže, ili prema nečemu što mu je prihvatljivo i poznato, pa mu nije teško da to prihvati, i prema onome što mu je neprihvatljivo i nepoznato, pa je zbog toga sklon odbijanju i nesigurnosti, bez obzira što to drugi prihvataju i prepoznaju. Na koji ćeš način prihvatiti neki dokaz u vjeri ako tako selektiraš, prihvataš, dokazuješ i veličaš dok je duša u stanju da neki drugi dokaz, koji do tada nije bio primaran i u prvom planu, protumači kako želi.

Taj nepoznati čovjek pojednostavio je labirint u koji samo rijetki ulaze, a većina ga zaobilazi, pa se okrenuo prema svom poznaniku i rekao mu:

“Izgleda da je, po mom mišljenju, tvoja najveća greška namaz koji si klanjao i u kojem si stajao pred svojim Gospodarom dok je tvoje srce bilo negdje drugdje. Izostavio si srž namaza, a to je skrušenost. Mislim da tvoje srce nije bilo koncentrirano čim je pratilo šta rade drugi klanjači i analiziralo njihove pokrete i prisjećalo se mišljenja islamskih učenjaka o pitanju stajanja u namazu, sjedenja, rukua, sedžde, izdvajajući jača mišljenja od slabijih, pa si čekao da se završi namaz kako bi se okrenuo čovjeku koji je klanjao pored tebe i počeo da mu nabrajaš propuste.”

Primijetivši da njegova kritika nije doprla do njegovog sagovornika, tada je na kritiku uzvratio kritikom i počeo objašnjavati kako je mišljenje o skrušenosti u namazu nešto oko čega postoji poznato razilaženje među islamskim učenjacima te da, osim Ebu Hamida el-Gazalija i Ibn Tejmijje, veliki broj islamskih pravnika ne zastupa takvo mišljenje…

Nije namjeravao da odgovori, nego je tražio najbolji način da se izvuče i da izbjegne nastavak razgovora u kojem će na njegovu kritiku biti odgovoreno kritikom, na njegov napad protunapadom, pa je kao izgovor za odlazak naveo da ima već važan ugovoreni sastanak.

_______________________________

Iz knjige: Stazama egoizma

Autor: dr. Selman el-Avda

Preveo: Muhamed Ikanović

 
X