Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Dova Allahovog iskrenog roba (istinita priča)

Preveo: mr. Fahret Kadrić
Uzvišeni Allah kaže: ”A onome koji se Allaha boji, On će izlaz naći i opskrbit će ga odakle se i ne nada.” (Et-Talak, 2-3) Ovo pravilo apsolutno nema izuzetka. Stoga smo dužni da se okrenemo Opskrbitelju, a ne opskrbi, Blagodarniku, a ne blagodatima, jer se Uzvišeni Allah pobrinuo za opskrbu i blagodate za one koji se istinski na Njega oslone. Šejh Muhammed Ša’ravi veli: ”Opskrba (rizk) zna tvoju adresu, dok ti ne znaš njenu adresu.” Od opskrbe će ti doći samo ono što ti je već određeno. Ovako nas uči naša plemenita vjera, ali i životna praksa, a priča koja slijedi u najboljem svjetlu potvrđuje prethodne činjenice. Riječ je o zaista čudnom događaju koji nam prenosi Abdul-Vehab el-Fuhejd koji kazuje:

Zajedno sa suprugom i kćerkicom zaputio sam se ka Mekki da obavimo ‘umru. Prije povratka u Kuvajt donio sam odluku da se Allahu približim s određenim djelom pa sam tako odlučio da sav svoj imetak udijelim kao sadaku, a da ostavim nešto sasvim malo za potrebe puta. Krenuli smo na put. Pred sami zalazak sunca pukla je guma na mom autu pa sam je zamijenio i nastavili smo putovanje. Iznenada, na sredini ceste primijetio sam komad željeza koje nisam ga mogao izbjeći te je tako pukla i druga guma na mom automobilu koji sam uz dosta muke uspio zaustaviti pored puta. U mraku i tišini osjetio sam da su supruga i kćerkica preplašene pa sam joj kazao: ”Dođi da klanjamo dva rekata i zamolimo Allaha da nam pomogne i da nas sačuva.” Nakon što smo klanjali, podigao sam ruke ka nebu i kazao: ”O Najuzvišeniji i Najveličanstveniji, Ti koji sve znaš, molim te Tvojim najvećim imenom kojim kada te neko pozove, Ti mu se odazivaš, otkloni od nas teškoću u koju smo zapali.” Samo što smo završili, pored nas su se zaustavila tri auta kako bi klanjali akšam-namaz. Nakon što su klanjali, jedan od njih nam je prišao i nakon selama upitao zašto smo stali. Obavijestio sam ga o čemu je riječ, a on je svojim sinovima naredio da dvije gume od moga automobila odnesu u najbližu mehaničarsku radnju kako bi ih popravili.

Nakon kratkog vremena, njegovi sinovi su se vratili s jednom popravljenom gumom, a drugu su kupili novu. Osjetio sam veliku neugodnost jer nisam kod sebe imao dovoljno novca da platim gume pa sam stidljivo šutio, što je čovjek, naravno, primijetio. Primakao se do mog uha i šapatom me upitao: ”Imaš li novaca?” S moga lica je pročitao odgovor te iz svoga džepa izvadio 300 rijala i rekao: ”Izvoli, uzmi ovu svotu, a ja se nadam da će vam biti dovoljna dok se ne vratite svojoj kući.” Kolebao sam se da li da uzmem taj novac ili ne, a on je nastavio i rekao: ”Nemoj da me odbiješ. Ovo nije moj novac nego je u pitanju dug koji sada vraćam.” Začudio sam se i upitao ga: ”Kako to misliš?” Rekao je: ”Tačno prije godinu dana, na ovom istom mjestu, mene je zadesila ista nesreća kao tebe sad. Kod sebe nisam novaca. Pored mene se zaustavio automobil iz Kuvajta iz kojeg je izašao mladić koji nije imao ni trideset godina. Pomogao mi je da promijenim gumu koju je on lično kupio, a zatim me upitao: ‘Imaš li išta novca kod sebe?’, i prije negoli sam uspio da mu odgovorim, iz džepa je izvadio 300 rijala i rekao: ‘Izvoli, uzmi ovu svotu za potrebe puta dok se ne vratiš svojoj kući.’ Upitao sam ga: ‘A kako da ti vratim ovaj dug?’ Mladić je kazao: ‘To je lahko, neka te pare zadovolje tvoje potrebe, a vrati ih kako god hoćeš.’ Ponovio sam pitanje: ‘Kako da ti vratim kad ne znam ni tvoju adresu?’ Mladić se nasmijao i kazao: ‘Ne brini za adresu, novac je sad tvoj, a kad odlučiš da ga vratiš, udijeli ga kao sadaku onome kome bude potreban.’ I evo, došao je momenat da vratim dug i da novac udijelim onome koji je u potrebi za njim. Zaista je čudo da baš nakon godinu dana na istom mjestu sretnem nekoga kome se dogodilo isto što i meni. Tako je Abdul-Vehab el-Fuhejd uzeo novac i vraćajući se svojoj supruzi ponavljao: ”A onome koji se Allaha boji, On će izlaz naći i opskrbit će ga odakle se i ne nada.” Istinu je kazao Uzvišeni Allah. Ovo je sadaka jednog kuvajtskog mladića koja je preko našeg saudijskog prijatelja došla do nas i koja nam je otklonila brigu i omogućila povratak kući.

Slavljen neka je Allah! Dvije saobraćajne nesreće na istom mjestu u razmaku od godinu dana. Allah je odredio da Saudijac koji je doživio prvu nesreću nakon godinu dana prođe tim istim putem i zatekne Abdul-Vehaba el-Fuhejda u istom stanju i u potrebi za novcem koji je on godinu dana čuvao kako bi ga uručio onome kome je potreban. Ko je taj koji je odredio da se ovo ovako desi i da sadaka koju je mladić iz Kuvajta dao jednom čovjeku dođe do skroz drugog čovjeka koji je u potrebi za njom? Samo Uzvišeni Allah koji sve određuje i koji je najmilostiviji prema Svojim slabašnim robovima.

Iz knjige: ”Adžaib ed-dua, kasas, vaki’je mu’asire”, autora Muslima Abdul-Aziz ez-Zamila
X