Davutoglu tvrdi da sirijski režim opet nije održao obećanje

Premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu je, govoreći na konferenciji za medije održanoj nakon sastanka s generalnim sekretarom Ujedinjenih nacija (UN) Ban Ki-moonom u New Yorku, kazao da sirijski režim, nažalost, opet nije održao data obećanja.

“Podržavamo sve napore koje je pokrenuo i ulaže specijalni predstavnik UN-a Staffan de Mistura i UN u cilju uspostavljanja primirja i zaustavljanja prolijevanja krvi u Siriji. Nažalost, sirijski režim opet nije održao dato obećanje”, poručio je Davutoglu.

Mi smo, kao Turska, nastavio je Davutoglu, protiv terorista bez obzira u kojoj zemlji se nalazili, u Siriji, u Iraku ili bilo kojoj drugoj zemlji. 

Pojasnio je da su na isti način protiv i stranih ratnika koji dolaze iz različitih zemalja.

“Ne bi se trebao dopustiti ulazak bilo kojeg stranog ratnika na područje Sirije i narod Sirije ne bi trebao biti zarobljen između dvije grupe. Ne bi se trebalo prepustiti da građani Sirije biraju između bezdušnog režima i bezdušne terorističke organizacije”, poručio je turski premijer.

Premijer Republike Turske Ahmet Davutoglu podsjetio da je Turska u oktobru 2013. godine postala prva zemlja koja je ISIS proglasila terorističkom organizacijom.

(Agencije)

Print Friendly  Davutoglu tvrdi da sirijski režim opet nije održao obećanje pf button bothX