Iz minute u minutu - STANJE U SIRIJI

Damask zadovoljan zbog stava Kine i Rusije

79pregledi

Sirija je zadovoljna zbog stava Rusije i Kine da se ne ponašaju kao “kolonizatori” u odnosu prema Siriji, izjavila je u Pekingu specijalna izlaslanica režima u Damasku.

– Srećni smo što ima zemalja kao što su Rusija i Kina, koje nisu kolonizatori i koje ljude ne tretiraju kolonizatorski – kazala je Butaina Šaban u intervjuu listu Čajna dejli.

– Taj stav veoma se razlikuje od stava Zapada – navela je ona i dodala da je cilj njenog boravka u Pekingu da kineskoj vladi “predstavi stvarnu sliku onoga što se dogadja u Siriji – prenose svetske agencije.

Butaina Šaban se usprotivila upotrebi reči “opozicija” za osobe koje su, kako je rekla “naoružane i podstaknute stranim silama i koje otimaju, ubijaju i uništavaju javne institucije”.

El-Asadova izaslanica je kazala i da su se sankcije koje su zapadne zemlje uvele Siriji odrazile na zdravstvo i život civila u toj zemlji.

Butaina Šaban, koja je politička i medijska savetnica sirijskog predsjednika Bašara el-Asada, kazala je da Siriju neće snaći sudbina Libije, gdje je uz pomoć NATO-a srušen režim Moamara Gadafija.

(Beta)

X