Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Damask odbacio poziv Arapske lige

Šefovi diplomatije zemalja Arapske lige (AL) pozvali su u srijedu na provođenje plana zajedničkog specijalnog izaslanika Ujedinjenih naroda i AL-a Kofija Annana za okončanje krvoprolića u Siriji, ali nisu zatražili ostavku sirijskog predsjednika Bashara al-Assada.

Očekuje se da će se slično izjasniti i šefovi država i vlada arapskih zemalja na samitu AL-a u Bagdadu u četvrtak.

Annanov plan, koji su podržale i Rusija i Kina, predviđa svakodnevni prekid vatre radi dopremanja humanitarne pomoći, intenzivan politički dijalog, povlačenje teškog naoružanja i vojske iz naseljenih mjesta, oslobađanje političkih zatvorenika i slobodu kretanja za novinare.

Sirijska vlada je pismeno obavijestila Annana da prihvata taj plan, izjavio je ranije Annanov glasnogovornik Ahmad Favzi.

Damask je, međutim, poručio da ne prihvata nikakve inicijative AL-a, koja je u novembru suspendirala članstvo Sirije zbog krvavog gušenja demonstracija protiv Assadovog režima.

Sirija će odbaciti svaku inicijativu AL-a u vezi s nasiljem u Siriji, izjavio je srijedu glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova Jihad Makdisi, uz obrazloženje da će Sirija sarađivati s arapskim zemljama pojedinačno.

“S obzirom na to da je njeno članstvo suspendirano, Sirija će razgovarati samo s pojedinačnim zemljama. Prema tome, nećemo razmatrati nikakvu inicijativu AL-a”, rekao je Makdisi u saopćenju novinarima.

Ublažen stav

Annan je u srijedu kazao da se Assad saglasio s prijedlogom kojim se ne zahtijeva njegovo povlačenje, što je bio kamen spoticanja za sirijsku opoziciju, koja insistira da svaki sporazum mora podrazumijevati Assadovo povlačenje sa vlasti.

Arapske zemlje, koje su ranije tražile Assadov odlazak sa vlasti, ublažile su takav stav pošto su Rusija i Kina uložile veto na nacrte rezolucija UN-a u kojima je osuđen sirijski lider, podsjetio je Reuters.

Ministar vanjskih poslova Iraka Hoshijar Zebari ocijenio je da je sirijsko prihvatanje Annanovog plana “veoma značajan korak”.

“Ovo je posljednja šansa za Siriju i plan mora biti proveden u djelo”, kazao je on, naglasivši da će AL raspravljati o tom planu, ali da neće prihvatiti nikakvu stranu intervenciju u Siriji.

Ministar vanjskih poslova Ujedinjenih Arapskih Emirata (UAE) Anvar Karkash je, također, poručio da njegova zemlja podržava Annanov plan i da je “prioritet okončanje krvoprolića u Siriji”.

Šef kuvajtske diplomatije Sheik Sabah Haled al-Sabah izrazio je nadu da će “sirijska braća odgovoriti na arapske i međunarodne rezolucije”.

“Nadamo se da će odgovoriti glasom razuma i da će okončati krvoproliće”, kazao je on.

Strah od međusektaških sukoba

Arapske zemlje su podijeljene po pitanju Sirije: Saudijska Arabija i Katar se zalažu za dalju izolaciju Damaska i pružanje podrške pobunjenicima, dok Alžir, Egipat i Irak pozivaju na uzdržanost, strahujući da bi Assadovo svrgavanje moglo izazvati međusektaške sukobe u Siriji.

Glavna tema samita u Bagdadu u četvrtak bit će posljedice “Arapskog proljeća” (nemira usljed kojih su sa vlasti otišli dugogodišnji lideri Tunisa, Egipta, Libije i Jemena) i, prije svega, situacija u Siriji, a planira se i razmatranje izraelsko-palestinskog mirovnog procesa.

Među temama samita bit će i ekonomska situacija u zemljama regije u uslovima globalnih političkih potresa, kao i sigurnost i borba protiv terorizma.

Prethodni samit AL-a održan je u martu 2010. godine u libijskom gradu Sirtu i njime je predsjedavao libijski lider Moammar Gagdafi, koga su prošle godine ubili pobunjenici.

Šefovi država i vlada AL-a trebali su održati 23. samit u Bagdadu u martu prošle godine, ali je on odložen zbog nereda koji su istovremeno zahvatili nekoliko zemalja regije.

Sirija – zemlja osnivač, prvi put neće učestvovati na sastanku na vrhu, budući da su ministri vanjskih poslova AL-a odlučili, 12. novembra 2011. godine, suspendirati učešće Sirije u toj panarapskoj organizaciji.

Generalni sekretar UN-a Ban Ki-moon pozvao je u srijedu Assada da “odmah primijeni” UN-ov plan u šest tačaka kako bi se prekinulo prolijevanje krvi u toj zemlji”.

Ban prozvao Assada

“Pozivam predsjednika Assada da svoje obaveze odmah izvrši. Nema vremena za gubljenje”, kazao je Ban na konferenciji za novinare u Kuvajtu.

On je ocijenio da je prihvatanje plana u šest tačaka, koji je predložio Annan, “važan početni korak, koji bi mogao dovesti do zaustavljanja nasilja i prolijevanja krvi”, javio je AFP.

Ban je u srijedu doputovao u kratku posjetu Kuvajtu, a u četvrtak odlazi u Bagdad, na arapski samit, koji će velikim dijelom biti posvećen situaciji u Siriji.

Generalni sekretar UN-a je izjavio da će se susresti sa glavnim arapskim liderima u Bagdadu i s njima razgovarati o tome kako UN i zemlje iz AL-a mogu zajedno pomoći Annanu da “primijeni plan u šest tačaka”.

Kina je u srijedu objavila kako očekuje da režim u Damasku i sirijska opozicija poštuju “obaveze” u okviru Annanovog plana.

“Nadamo se da će sirijska vlada i opozicija poštivati svoje obaveze”, izjavio je glasnogovornik kineske diplomatije Hong Lei, upitan o Annanovom planu.

“Zadovoljni smo što je sirijska vlada prihvatila Annanove prijedloge i mislimo da će to dovesti do političkog rješenja sirijske krize”, dodao je Hong.

SAD je s oprezom primio objavu da je Sirija prihvatila plan izlaska iz krize, pozivajući Assadov režim da pokaže dobru volju poduzimajući hitne mjere.

Ubijeno 13 ljudi

Rusija je u srijedu pozvala sirijsku opoziciju da “slijedi primjer Damaska” i prihvati “jasno” Annanov plan.

“Od izuzetne je važnosti u ovom kontekstu da sirijske opozicijske grupe slijede primjer Damaska i izjave jasno da se slažu s prijedlozima mirnog rješavanja situacije izaslanika UN-a i AL-a”, navelo je rusko ministarstvo vanjskih poslova u saopćenju.

U utorak je sirijska opozicija pozvala Assada da povuče svoje tenkove iz sirijskih gradova kako bi pokazao dobru volju nakon što je Damask rekao da prihvata Annanov plan.

Sirijske vojne snage su u srijedu, uz podršku tenkova, ušle u grad Kalat al-Madik, poslije dvosedmične opsade, a u sukobima koji su uslijedili ubijeno je najmanje 13 ljudi, saopćila je Sirijska organizacija za ljudska prava sa sjedištem u Londonu.

U saopćenju se navodi da su četiri civila ubijena u granatiranju grada i okolnih sela, dok su pet boraca pobunjenika i četiri vojnika sirijske vojske ubijena u žestokim sukobima koji su uslijedili, prenosi AFP.

Francuska agencija navodi da su sirijske regularne vojne snage prokušale preuzeti i druge pozicije pobunjenika u različitim regijama zemlje, uključujući sjeverozapadni grad Idlib, u centralnoj provinciji Homs.

Lokalni aktivista Abu Gazi je rekao da su se borci pobunjeničke Slobodne sirijske armije povukli iz oblasti u naletu “mnogo jačeg protivnika”.

Najnovija ofanziva vojske uslijedila je poslije niza pokušaja Assada da preuzme kontrolu nad položajima pobunjenika.

(AJ Balkans)
X