Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Čemu nas uči slučaj „Charlie Hebdo“?

Piše: mr. Semir Imamović / Saff.ba

Uzvišeni Allah, dželle šenuhu, je objavio: „I nastavi opiminjati, opomena će vjernicima, doista, koristiti.“ (Ez-Zarijat, 55.). Iako je atentat na redakciju fransuckog satiričnog sedmičnjaka „Charlie Hebdo“, koji se desio pod još uvijek nerazjašenjim okolnostima, donio novi val islamofobije i najbrutalnijih napada na muslimane i njihove svetinje, mi kao muslimani možemo puno toga naučiti iz ovog tragičnog slučaja.

Prije svega, po ko zna koji put, potvrdila se kao istinita činjenica da se samo muslimani ograđuju i izvinjavaju drugima za zločine, koje nisu počinili, s kojima nemaju ništa, koje ne podržavaju, koje nisu organizovali i u kojima nisu saučestvovali, dok se drugi ne izvinjavaju ni za one zločine u kojima su bili direktni ili indirektni saučesnici i na koje su nahuškali svoju pastvu, kao što je slučaj sa SPC-om, koja je blagosiljala i dan danas blagosilja organizatore i počinioce genocida u Srebrenici i drugim bosansko-hercegovačkim gradovima, i Katoličkom crkvom koja se, najvećim dijelom, stavila na stranu paradržavne i fašističke tvorevine Herceg-Bosne, koja je odnijela na hiljade nedužnih muslimanskih ali i hrvatskih života, i pokrenula ih sa njihovih vjekovnih ognjišta. Dakle, oni ne osjećaju potrebu da se bilo kome izvinjavaju i da se, u ime kršćanstva/hrišćanstva, ograđuju od zločina koje su počinila njihova kršćanska/hrišćanska braća. Na globalnom planu: da li ste ikada čuli/vidjeli katoličkog/pravoslavnog/jevrejskog/budističkog/hinduističkog svećenika, političkog lidera ili intelektualca da se javno ogradio od zločina koji je počinjen u ime njegove vjere, iako to nisu zločini u kojima je strdalo deset ili petnaest ljudi, nego zločini u kojima su nestali čitavi narodi, gradovi i države. Ostao sam šokiran kada sam čuo da su neki muslimanski intelektualaci, isti dan kada se desio napad, otišli pred Francusku ambasadu i zapalili svjeće ubijenima, sa porukom „ne u moje ime“. Pobogu, čemu toliko dodvoravanje i samoponižavanje. Otkad to muslimani iskazuju počast poginulima paljenjem svijeća? I to prije nego je bio poznat ijedan detalj napada! Zar nije bilo dovoljno da se kaže: „Moja vjera islam nema ništa sa terorizmom i terorom“.

Slučaj „Charlie Hebdo“ nas, također, uči da se principi „svako je nevin dok se ne dokaže njegova krivica“, „jednakost pred zakonom“, „zločin i terorizam ne mogu imati vjerski i nacionalni predznak“, odnosi na sve osim na muslimanske pojedince, grupe i narode. Koliko smo puta čuli u našim medijima izjavu „Genocid u Srebrenici, Prijedoru, Foči je djelo pojedinaca a ne srpskog naroda“, iako sve govori da većina Srba podržava taj zločin i da se apsolutna većina Srba nikada nije ogradila od tih zločina. S druge strane, velikosrpski mediji su, nakon terorističkog napada u Parizu, pokrenuli žestoku kampanju protiv Bošnjaka, pokušavajući na sve načine dovesti Bosnu i Bošnjake u vezu sa ovim zločinom. Američka vojska je u posljednjih 70 godina, u ime američkih i kršćanskih ideala, počinila strašne zločine nad neamerikancima, Japancima, Vijetnamcima, Iračanima, Afganistancima (invaziju na Afganistan američki predsjednik je nazvao „novim križarskim ratom“), a nismo čuli da je neko, zbog toga, prozvao Amerikance i Ameriku za terorizam i zločin. Budisti u Mijanmaru, predvođeni svojim svećenicima su, dok su ubijali i masakrirali muslimane u njihovim domovima, na ulici, javnim mjestima, otvoreno u oči kamere poručivali da to rade iz mržnje prema muslimanima, i da neće stati sve dok i posljednjeg Rohngja muslimana ne ubiju ili ne protjeraju iz Mijanmara, a niko, zbog toga, nije budiste nazvao teroristima a budizam terorističkom religijom. Zato, nemojmo se zanositi i uzaludno nadati da će nas zbog iskrenog izvinjenja i paljenja svijeća prestati gledati kroz srednjevjekovnu „križarsku“ prizmu i da će išta promijeniti u odnosu prema muslimanima i gledanju na njih kao „krvožedne pustinjske barbare“.

Možda je jedna od najvažnijih pouka „Charlia Hebdoa“ da Evropa, a posebno Francuska, nema nikakvih vjerskih i duhovnih skrupula i orjentira i da je, zajedno sa većinskim vjerskim zajednicama u tim državama, potpuno utopljena u tamu najnižih ljudskih strasti i poriva. Zamislite, glavni izgovor i argument kojim evropski političari, intelektualci, novinari i vjerski radnici, opravdavaju „satirično“ vrijeđanje lika i dijela posljednjeg Poslanika, Muhameda, sallallahu ʻalejhi ve sellem, je taj što je ovaj časopis objavljivao i karikature Isusa i visokih crkvenih službenika, a ne samo „muslimanskog proroka“! To je u namajnu ruku čudno, da ne kažem licemjerno, uzme li se u obzir činjenica da su na „raspeću“, koje je je bilo predmet satiričnog tretiranja novinara „Charlia Hebdoa“, evropski kršćanski/hrišćanski narodi izgradili svoju kulturu, identitet i civilizaciju. Za nas muslimane svi poslanici, a prije svega pet „odlučnih“ poslanka,  Nuh/Noa, Ibrahim/Abraham, Musa/Mojsije, Isa/Isus i Muhamed, ʻalejhimu selam, su isti kada je u pitanju njihova poslanička autoritativnost i nedodirljivost u bilo kojem smislu. Naša vjera čak je zabranila vrijeđanje idolopokloničkih „božanstava“, kako to ne bi navelo mnobogošce da, nepravedno i u neznanju, vrijeđaju jedinog istinskog Boga, Allaha, dželle šenuhu. Allah, dželle šeʼnuhu, u tom smislu veli: „Ne grdite one kojima se oni, pored Allaha, klanjaju, da ne bi i oni nepravedno i ne misleći šta govore Allaha grdili.“ (El-Enʻām, 108.). Nakon ovog slučaja jasno se vidi da samo islam i muslimani imaju moralni vrjedonosni sistem koji ne dozvoljava poigravanje sa bilo čijim vjerskim osjećajima i svetinjama, i da su samo muslimanski vjernici dosljedni sljedbenici i Nuha, i Ibrahima, i Musāa, i Isāa, i Muhameda, ʻalejhimu selam, i svih ostalih poslanika i božijih objava, a da je kod drugih, vjera samo obilježje i ime koje nema nikakvog stvarnog uticaja na privatni i javni život. Koliko god nam se to u ovom trenutku činilo apsurdnim i nemogućim, ovo je izgledna prilika da se izgubljenom svijetu ponudi nepatvorena islamska vjera, izvorna Božija uputa, koja ljude poziva da budu jedino Božiji robovi, sljedbenici Njegovih poslanika i objava, da se bore za pravdu i istinito svjedočenje, makar ono bilo protiv njih i njihovih bližnjih, da ljudima sude po Božijim zakonima i ne slijede svoje strasti, da svačije pravo poštuju, dobročinstvo čine i dijele bližnjima i sirotinji, a od razvrata, zla i nasilja odvraćaju.

 
X