WASHINGTON, DC - AUGUST 29:  White House Principal Deputy Press Secretary Josh Earnest answers questions during the daily media briefing in the Brady Press Briefing Room at the White House August 29, 2013 in Washington, DC. Earnest fielded questions from reporters about the Obama Administration's stance and response to the alleged use of chemical weapons in Syria.  (Photo by Chip Somodevilla/Getty Images) ORG XMIT: 179193687

Bijela kuća: Mi smo uz Vladu i narod Turske

Glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest izjavio je kako “Sjedinjene Američke Države još jednom izražavaju saučešće Turskoj nakon terorističkog napada u Ankari,” naglasivši kako američka administracija podržava pravo Turske na odbranu.

“Podržavamo pravo Turske na odbranu. Ta je zemlja američki NATO saveznik. Mi smo uz Vladu i narod Turske”, istakao je Earnest.

Napomenuo je da nestabilnost u Siriji izaziva i ozbiljnu štetu u susjednim zemljama, dodajući da je to pokazao i najnoviji napad u Ankari.

Osude napada

“Turska štiti svoju zemlju i svoj narod, a mi ćemo ih nastaviti podržavati u tome”, rekao je Earnest.

U napadu koji je izveden u nedjelju u Ankari, na autobuskoj stanici u centru grada, ubijeno je 37, a više od 120 osoba je ranjeno.

Napad su osudili zvaničnici i organizacije širom svijeta.

(Agencije)

Print Friendly  Bijela kuća: Mi smo uz Vladu i narod Turske pf button both