Vijestiiiiii

Assad bombaške napade podvaljuje opoziciji

68pregledi

Ugledni arapski Centar za istraživanja i konsultacije u Libanonu komentirao je nedavne bombaške napade u Damasku, ocijenivši da je to “krvava poruka Assadovog režima međunarodnoj zajednici”,

U analizi koju potpisuje predsjednik Centra Hassan El Kutub, tvrdi se da sirijski režim zbog nemogućnosti da potisne nemire u svojoj državi «organizira akcije u kojima stradaju ustanove, zgrade i nedužni građani, a potpm odgovornost prebacuje na opozicijske aktiviste”.

Istaknuto je da je sirijska vlada pokušala stvoriti opći haos u regiji, ali da se, kada to nije uspjela, usmjerila na pravljenje lokalnih nereda. El Kutub je izjavio da “Assad i njegovi sljedbenici unose nemire bombaškim napadima čiju krivicu pokušavaju svaliti na radikalne organizacije i organizacije koje su anti-islamističke”.

El Kutub tvrdi da je “Bashar Assad shvatio da su stvari izmakle kontroli”, a bombaške napade koji su se desili u četvrtak u Damasku okarakterizirao je kao “pisma napisano krvi sirijskog naroda od strane Bashara Assada”.

(Anadolija)

X