Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

Al-Kawari: Ubrzanje reformi dovest će katarske investitore u BiH

Nastupajuća posjeta Nj.v. šeika Thamima Bin Hamada Al-Thanija, emira Države Katar, ostavit će veliki pozitivan trag za dolazak velikih katarskih investicija u Bosni i Hercegovini – kazao je u intervjuu za Fenu ambasador Države Katar u BiH Rashid Mubarak Al-Kawari.
Al-Kawari je podsjetio da je Ambasada Katara otvorena u Sarajevu 2007. godine, čime je pokrenuta nova faza u odnosima između dvije zemlje. Politički odnosi su vrlo dobri i u stalnom usponu što je dobra osnova za unapređenje odnosa i u mnogim drugim oblastima, kao što su ekonomija, turizam, tehnička saradnja.

Ambasador kaže da je Država Katar imala veliku ulogu u pružanju političke potpore i podržavanjem BiH u svim međunarodnim organizacijama i konferencijama za vrijeme rata i postratnog perioda.

Država Katar je bila aktivna na međunarodnim konferencijama za obnovu BiH, gdje je dala svoj finansijski doprinos, a također, dodao je ambasador, sudjeluje i u finansiranju Ureda visokog predstavnika (OHR). Osim toga, Nj.v. šeik emir otac Države Katar je posjetio BiH 1998. godine, prije otvaranja Ambasade u Sarajevu, što je također dokaz čvrstih odnosa dviju zemalja.

Nakon otvaranja Ambasade 2007. godine, naglasio je Al-Kawari, radili su na aktiviranju ekonomskih i kulturnih odnosa putem potpisivanja većeg broja bilateralnih sporazuma.

– Ali ispred nas postoje još prepreke u jačanju trgovinskih odnosa i investicija zbog komplikovanosti zakonodavnih regulativa i nepostojanja jedinstvenog ekonomskog prostora u BiH. Stoga se nadamo da će BiH ubrzati proces reformi da bi omogućila katarskim investitorima da dođu u BiH i da investiraju u raznim oblastima – istakao je.

Iako je u proteklom periodu potpisano nekoliko bilateralnih sporazuma iz oblasti ekonomije, poput Sporazuma o izbjegavanju dvostrukog oporezivanja i Sporazuma o zaštiti i promociji investicija te zahvaljujući bezviznom režimu povećan broj turističkih i poslovnih posjeta iz Katara, Al-Kawari kaže da može i bolje.

– Istina da ekonomski odnosi dviju zemalja nisu dostigli nivo političkih odnosa iz razloga koje sam već spomenuo i zbog glomazne administracije i različitih zakona unutar BiH koji pokolebaju privrednike koji strahuju da ulaze na tržište koje nije sigurno, jer kapital je kukavica koji traži uvijek stabilnost i garancije – tvrdi Al-Kawari.

Bezvizni režim koji omogućava građanima Države Katar slobodan ulazak u BiH ima pozitivne rezultate po dolazak katarskih turista i privrednika koji traže prilike za investicije i to je rezultiralo da više katarskih državljana osnuju trgovačke firme u BiH.

Naglašava da je to začeće jake ekonomske saradnje bez obzira na njen dosadašnji skromni učinak, „ali zato očekujemo rast u budućnosti jer radimo na jačanju ekonomskih i trgovinskih veza između dvije zemlje“.

S obzirom na to da postoji velika zainteresiranost za učešće građevinskih kompanija iz BiH na poslovima izgradnje velikih infrastrukturalnih objekata u Kataru, na pitanje hoće li im Država Katar dati šansu, Al-Kawari kaže da je BiH poznata po kvalificiranoj radnoj snazi i imala je vodeće firme u oblasti građevinarstva.

– Znamo da je sudjelovala u izgradnji ogromnih projekata u zemljama Srednjeg istoka i sjeverne Afrike kao što su Irak i Libija, ali, nažalost, rat u BiH prouzrokovao je gubljenje udjela u vanjskom tržištu ovih firmi. Veliko iskustvo je prisutno, bez obzira na teške trenutke koje ove firme proživljavaju zbog ogromne konkurencije na svjetskom tržištu – kaže ambasador.

Država Katar je otvorena zemlja, pojašnjava, i vodeće međunarodne kompanije se takmiče da dobiju velike projekte u Kataru pa stoga ne vjeruje da postoje prepreke koje sprečavaju bh. firme da sudjeluju na međunarodnim tenderima u Državi Katar i da dobiju poslove ako ispune potrebne uvjete.

-Još jednom želim da spomenem da je vaša lijepa zemlja bogata prirodnim resursima i velikim brojem obrazovanog kadra koji posjeduje ogromno iskustvo i to je ono što čini budućnost BiH svjetlijom pod uslovom da riješite sve političke probleme koji sprečavaju napredak i procvat ekonomije i ostalih segmenata života – istakao je ambasador Al-Kawari.

Trenutno se radi na usaglašavanju memoranduma o razumijevanju u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja, a kojim će se regulirati saradnja dviju zemalja u svim oblastima obrazovanja i nauke te zajedničkim projektima za razvijanje sektora nastavnog programa u BiH i Kataru. Ovim će također biti regulirana saradnja između škola, razmjena iskustava u oblasti obrazovanja i saradnja u oblasti visokog obrazovanja i naučnog istraživanja, te razmjena profesora i stručnjaka.

Na pitanje kakve su mogućnosti da Država Katar i BiH uspostave saradnju u oblasti zdravstva, s obzirom na to da bogata društva poput Katara imaju više mogućnosti za razvoj nauke, tehnike i tehnologije, ambasador Al-Kawari je kazao da je nauka, a naročito oblast medicine na vrlo naprednom nivou u Državi Katar i to zbog saradnje i razmjene iskustava katarskih univerziteta s univerzitetima u svijetu, ali i velikog broja međunarodnih stručnjaka u oblasti medicine koji rade u Kataru.

– Mi znamo da BiH ima medicinski kadar bogatog iskustva, dio njih radi u zemljama EU, naročito u Njemačkoj, ali postoji određeni broj ljekara i srednjeg medicinskog kadra koji također radi u Državi Katar – ističe ambasador.

Radi se na reguliranju dolaska medicinskog kadra u Katar putem potpisivanja memoranduma o razumijevanju u oblasti zdravstva i proizvodnji lijekova i zapošljavanja. Nacrt ovog memoranduma je upućen bh. institucijama radi razmatranja i davanja sugestija, te harmoniziranja s katarskom stranom prije potpisivanja.

– Smatram da će ovaj memorandum koristiti naročito bh. medicinskom kadru, jer će mu omogućiti korištenje ogromnih mogućnosti u toj oblasti koje Država Katar posjeduje – istakao je ambasador Države Katar u BiH Rashid Mubarak Al-Kawari u intervjuu za Fenu.

(FENA)
X