Impress your next Christmas party with a stylish cake that both delicious creative.. True sneaker heads treat their sneakers the way women treat those little dogs, we clean, walk and show our sneakers off to everyone. Following scientific investigation, the snake will be mounted for exhibition at the museum for about five years, and then returned for exhibition at Everglades National Park. cheap jerseys MaryJane stil skor har varit i stil i rtionden, och sm flickor br dem mer i r n ngonsin. She was waiting to sing about a different star. wholesale nba jerseys It was never sloppy, just about ease.. A stated progressive discipline program becomes a contract between the employer and the employee. cheap nfl jerseys In the latter phases, Kallis was involved in series wins across the cricketing world, including back to back triumphs in England and Australia. This was just an empty tin, it wouldn say anything to me. You heard me correctly, three dimensional shoes. cheap mlb jerseys Yet others argue that the cost of conservation is not a cost at all, rather, that it can prove to be quite lucrative. Of course while there are two ways for a team to rebuild, through the draft is the traditional way. cheap nfl jerseys We prefer not to see great numbers of shocking or tragedy porn threads and feel that this isn't the most appropriate forum for those types of topics. wholesale nba jerseys As one half of the legendary Texas rap outfit UGK and after more than two decades in the music industry, Bun B is still considered one of the most influential contemporary rappers. cheap Super Bowl jerseys It just a forlorn, heartbreaking image that tells the reality of what happening.

wholesale mlb jerseys

On the day of a game, players gather in the morning for a hour shoot around and also to review film of that night's opponent. Curabitur malesuada eros libero, vitae pellentesque turpis ullamcorper ut. Not just the vehicle, it the complete system that has to be set up for something like this to be useful. wholesale mlb jerseys "We pride ourselves in trying not to turn the ball over and not make penalties," he said.

cheap nba jerseys

Tralee on Saturday last with 3 teams competing the Kerry, Limerick 'B' and West Tipperary. cheap nba jerseys Pan Pan leads the independent sector for its bold production of Beckett's Embers, and its director Gavin Quinn is nominated for two shows: Embers and Opera Theatre Company's Carmen. This is classic referred pain, where the pain coming from an internal organ, the heart, is shifted or referred to an external location, the left arm or the shoulder. wholesalejerseysi Our EMT thus far in January was 5 on January 1st and, looking at the models in your weather blog on Thursday, January 10th, it looks like we might not get much colder than that, which would be our first zone 6 winter, with the highest EMT on my 50 year graph and perhaps in history.". Here are some additional tips you should keep in mind when shopping for shoes.. wholesale mlb jerseys Chelsea are yet to improve on their 20m bid for Fiorentina winger Juan Cuadrado.. cheap jerseys "The quality of RONE is exceptional," he says. wholesale jerseys I could go on. Sending the right message was as easy as shopping in the "career woman" section.. Rashid Ghazi, a partner in the Paragon Marketing Group that selects and promotes high school games for ESPN, said the Jordan connection was a factor in selecting the game, but it also matches two of the top three or four teams in their respective states. I'm Rosalyn and that's how you can become a better cheerleader..

AfD u Njemačkoj kreće u obračun sa muslimanima

Usponom stranke Alternativa za Njemačku (AfD) očekujemo složeniji politički ambijent kada je u pitanju status muslimana u Njemačkoj, kazao je predsjednik Islamske zajednice Bošnjaka u Njemačkoj (IZBNj) Edin Atlagić, osvrnuvši se na manifest  nedavnog pobjednika na njemačkim lokalnim izborima, koji je objavila neprofitna njemačka organizacija Correctiv.org., a nakon toga i Tagesschau.

U dokumentu se navodi da ta stranka želi zabraniti minarete u Njemačkoj, poziciju mujezina i nošenje hidžaba, marame koju nose muslimanke, u javnoj službi.

Atlagić tvrdi da zabrinjava činjenica da AfD u svojoj strateškoj komunikaciji najavljuje snažan “obračun“ po pitanju islama i muslimana u Njemačkoj.

“Ta stranka se pri tome služi populističkim i tendencioznim izjavama i potraživanjima, a što, nažalost, nailazi na sluh kod jednog nezanemarivog dijela građana“, ističe on i dodaje da je zabrinjavajuća činjenica što je AfD u tri savezne države postala parlamentarna snaga nakon nedavno održanih izbora.

Ekstremni stavovi AfD-a

Kaže da je AfD proizašla iz uličnih pokreta, a smatra da je uočljivo da toj stranci nedostaje iskustvo ozbiljnog parlamentarnog djelovanja.

Atlagić tvrdi da u istočnoj Njemačkoj AfD otvoreno nastupa sa ekstremnim stavovima, koristeći pri tome i parole slične onima Nacionaldemokratske stranke Njemačke (NDP).

“U zapadnim pokrajinama ta stranka pokušava da se pozicionira kao demokratska i konzervativna stranka. AfD ima velike rezerve prema Evropskoj Uniji, zalaže se za tradicionalnu, porodičnu ulogu žene u društvu itd. Od AfD očekujemo da će i dalje kroz širenje straha i mržnje tražiti podršku nezadovoljnih i ekstremnih slojeva društva, a da pritom neće nuditi programska i politička rješenja“, kaže.

Islamska zajednica u Njemačkoj će, tvrdi Atlagić, biti veoma oprezna što se tiče uspona AfD-a, ali također kratkoročno ne očekuje značajne poremećaje kada je u pitanju institucionalizacija islama.

“U svim državama Zapadne Evrope desničarske stranke bilježe konstantan porast koji je naročito proteklih godina značajno ubrzan. Islamofobija, prouzrokovana i višegodišnjem tendencioznim medijskim izvještavanjem, jedan je od uzroka tog uspona. U protekle dvije godine tome svakako značajno doprinosi i veliki priliv izbjeglica, što je posebno problematično u Njemačkoj. Tradicionalne stranke imaju velike rezerve prema AfD-u“, mišljenja je.

U dijalog Islamske zajednice u Njemačkoj i stranke AfD, Atlagić ne vjeruje.

“Odgovorni unutar stranke AfD se ne služe argumentima u svojim nastupima i svom djelovanju. Stoga ne očekujemo da će doći do neke vrste dijaloga sa navedenom strankom. Na nama je da se u svim segmentima aktivnije uključimo u društveni život u Njemačkoj i da prikažemo islam i muslimane onakvim kakvi jesu, a ne kakvim ih predstavljaju neupućeni i zlonamjerni“, zaključio je predsjednik IZBNj-a.

Da politički program stranke AfD nije ni sličan onom NPD-a, smatra politički analitičar i profesor na Univerzitetu u Dresdenu Werner Patzelt.

“NPD odbija da prizna politički sistem Njemačke, to AfD ne radi. Oni samo odbijaju dio politike koja je vođena godinama u ovoj državi. Njihov program ne bi trebao ugroziti sistem“, kaže Patzelt.

Muslimani se trebaju držati “pravila igre“

Smatra da uspon AfD-a zatvara desničarsku rupu na političkom nebu Njemačke.

“CDU je prije bila više desničarska stranka, ali se ona pomakla ka lijevo. Ako se AfD bude zadržala na političkom nebu Njemačke, ako čelnici te stranke budu znali da iskoriste sadašnju poziciju, onda ćemo imati tu stranku kao protivigrača ljevičarskoj stranci Zelenim“, tvrdi Patzelt.

On smatra da AfD želi muslimane u Njemačkoj, suprotno onome što su prenijele stranice Tagesschau i Correctiv, ali samo ako se drže “pravila igre“ koja postoje u toj državi.

“Tačno je da ta stranka smatra da islam, kao religija, ne pripada Njemačkoj. To da se trebaju zabraniti minareti i pozicija mujezina još nije potvrđeno, a na kraju ta stranka neće sama odlučivati o tome. To mora prvo proći kroz parlament“, ističe on.

Što se tiče tačke političkog programa AfD-a koja kaže da su tradicionalne porodice jedini model koji može preokrenuti konstantno smanjivanje broja rođene djece u Njemačkoj i da se porodicama bez djece želi ukinuti finansijska pomoć, Patzelt je mišljenja da je to opravdano.

“Djeca su ona koja će kasnije plaćati porez i ona su budućnost Njemačke. Smatra da je ta pozicija AfD-a uvjerljiva. Društvo je stabilno, kada su porodice stabilne. Takvu poziciju je zastupao i CDU, ali to više ne radi“, kaže.

AfD u svom programu također navodi da migranti koji traže bolji život u Njemačkoj, a nisu izbjeglice, nisu dobrodošli u toj zemlji.

Patzelt je zaključio da takvi zakoni, koji bi zabranili dolazak migranata u Njemačku, postoje i u Sjedinjenim Američkim Državam, Kanadi i Australiji.

Slab lobi muslimana u Njemačkoj

Iranac Fareed, student prava u Frankfurtu, smatra da će pojavom AfD-a, CDU postati više desničarska stranka jer do sada je ona suvereno vladala “desnim političkim nebom“ u Njemačkoj.

“Kada bolje pogledamo, u svim evropskim zemljama postoje desničarski pokreti i antiislamske stranke. Njemačka je tu bila do sada skoro neprimjetna zbog nacističke prošlosti. Ali, kroz izbjegličku krizu desničari su našli razlog da izađu iz svojih rupa. A sada postoji i AfD, koja ima moć i koja ih sluša“, tvrdi Fareed.

Smatra ipak da politički program AfD-a nije isti kao onaj NPD-a. Mišljenja je da AfD zna puno bolje sakriti svoje prave pozicije, pa da je samim tim podržavaju i ugledni ljudi, što nije slučaj kod NPD-a.

Fareed tvrdi da muslimani u Njemačkoj nemaju jak lobi, te da Centralno vijeće muslimana ne može zastupati svih četiri miliona pripadnika te vjere u toj državi.

“Ovdje muslimani nisu jedinstveni, a diskusija oko zabrane minareta u Njemačkoj je samo simbolična jer nema dovoljno džamija. Tako je i sa diskusijom o zabrani burki u Njemačkoj. Očito je da su muslimani ovdje izloženi diskriminaciji i bez tih zabrana“, zaključio je Fareed.

Harun Cero (Al Jazeera)
X